Vrijwilliger in the sportlight: Faïsi Van Hecke

Elke maand zetten we een vrijwilliger in onze sportlight. Ditmaal is dat B-Boy Faïsi Van Hecke. Dat breakdance geen hobby is, maar een levensstijl, geldt helemaal voor Faïsi. Elke donderdag geeft hij breakdance aan onze Jespo-deelnemers, zelf maakt hij deel uit van de Battle Droids Crew. Die vertegenwoordigden recent België in het Amerikaanse dansprogramma World of Dance en waren ook al te gast op onze danswedstrijd Just Dance.

Faïsi a.k.a B-Boy Flysi leerde Jespo kennen via zijn trainer, Sambo (Samuel Revell). Die gaf zelf jarenlang les bij Jespo en vroeg Faïsi vorig schooljaar of hij het zag zitten zijn lessen over te nemen. Dat zag Faïsi meteen zitten!

“Ik ben jong en leergierig. Ik zou graag mijn ervaring als jonge breakdancer die de wereld rondreist doorgeven aan de nieuwe generatie. Ik vond dit de perfecte kans om in te stappen om les te geven. Jespo geeft veel kansen om je talent als lesgever te verbeteren, waar ik erg blij mee ben.”

Dat alles bij Faïsi in het teken staat van dans en muziek is geen verrassing. Zo geeft hij, naast de lessen bij Jespo, ook breakdance bij Sport Na School (SNS). In zijn vrije tijd is hij bovendien bezig met alles wat met hiphop te maken heeft: graffiti, muziek, breakdance, rappen… Al rapt hij zelf niet, hij is toch ook veel bezig met muziek.

“Breakdance heeft structuur ik mijn leven gegeven: gezond eten, discipline, juiste mindset… Je kan van jezelf de beste versie maken. Ik wil alle kinderen doorgeven dat hard werken veel poorten opendoet voor jou. Ik zou graag willen hebben dat deze kinderen later iets bereiken. Ze moeten het natuurlijk ook zelf eerst inzien.”

Toen we Faïsi polsten wat ‘het zotste was dat hij ooit al heeft gedaan/mocht doen’, kwam er meteen de deelname aan het Amerikaanse dansprogramma World of Dance uit!  Daar kon hij samen met de Battle Droids Crew dansen voor juryleden Jennifer Lopez, Derek en Neyo. En als het van Faïsi afhangt, stopt het daar niet mee:

“Breakdance wordt in 2024 een Olympische sport. Dat is een zeer grote kans voor mij die ik met beide armen wil grijpen en waar ik volledig voor wil gaan!”

Ook tijdens de tweede halve finale van Just Dance X, onze danswedstrijd voor Antwerpse scholen, geeft Faïsi met de Jespo-deelnemers een gastoptreden breakdance.

We twijfelen er geen moment aan dat je ook daar de zaal in vuur in vlam zal zetten. Veel succes met je olympische droom. We geloven in jou!

Heb je ook interesse in vrijwilligerswerk bij Jespo? Neem dan contact op met Stijn voor meer info.