Stagiair in the sportlight: Brecht De Bock

Elke maand zetten we een vrijwilliger in onze sportlight. Deze maand is het de beurt aan onze nieuwste stagiair Brecht De Bock. Sommigen zagen hem misschien al aan het werk tijdens een bezoekje aan het Jespo-secretariaat, anderen in een sportgroep of op de sportweek ‘Sportieve Reis Rond de Wereld’ in Park Spoor Noord. Welkom bij de familie, Brecht!

Sinds het begin van de krokusvakantie hebben we er bij Jespo (tijdelijk) een nieuwe werkkracht bij. Wie de voorbije week langskwam op het kantoor, kon Brecht al ijverig aan het werk zien. Binnen het kader van zijn studies ‘Sport & Beweging’ aan de Thomas More-hogeschool in Turnhout, volgt Brecht immers zes weken lang stage bij Jespo.

Stilzitten zit er niet in. Vanaf dag 1 werd hij voor de leeuwen gegooid tijdens de sportweek ‘Sportieve Reis Rond de Wereld’ in Park Spoor Noord. Daar liet hij de deelnemers van de sportweek kennis maken met verschillende sporten van over de hele wereld. Een carrière als reisleider is zeker ook een optie, want de deelnemers verveelden zich geen seconde. 🙂

De keuze voor Jespo als stageplaats lag voor hem voor de hand: “Ik werk enorm graag met een jongere doelgroep en deel graag mijn kennis met kinderen.” Naast de dagelijkse werking op het secretariaat, zal Brecht ook verschillende sportgroepen begeleiden. Zo was hij de voorbije week al aan het werk bij Basketbal Antwerpen en nam hij ook een kijkje bij Gym Antwerpen. Daarnaast zal hij ook mee de organisatie van het scholentornooi cricket voor zich nemen.

Brecht is een bezige bij: hij speelt niet alleen basketbal in competitief verband, maar daagt zijn vrienden ook graag uit voor een tennismatch of glijdt van de piste zijn snowboard. Naast het sporten laat hij zich vooral inspireren door muziek. Dat doet hij als vrijwilliger bij het jeugdhuis ‘Plug In’ in zijn thuisbasis Leopoldsburg. Tijdens de zomer vind je hem ook steevast terug op de festivals. Ook heeft hij een grote interesse in streetwear, sneakers en design. Dan zit je in modestad Antwerpen op het juiste adres.

Brecht zet zich nog tot eind maart in voor Jespo. Kom hem gerust eens een dag zeggen op kantoor!

Heb je zelf interesse in vrijwilligerswerk bij Jespo? Neem dan contact op met Stijn voor meer info.