Vrijwilliger in the sportlight: Vincent Van Meerbeeck

Elke maand zetten we een vrijwilliger in onze sportlight. Ditmaal valt die eer te beurt aan Vincent Van Meerbeeck: sportlesgever in onze Triatlon-groep, maar ook begeleider van sportweken en helper op evenementen. Vincent  is niet alleen sportief, hij hecht ook veel belang aan zijn gezondheid (en die van anderen). Het is dan ook geen verrassing dat hij tijdens de tweede week van de paasvakantie mee de sportweek Gezond Sporten zal begeleiden.

“Op een dag vind je het vrijwilligerswerk van je leven…” Voor Vincent was dat de dag waarop hij de Jespo-brochure zag liggen in Bibliotheek Permeke. Hij zocht toen iets om zijn vrije tijd te vullen, en zag Jespo als een leuke aanvulling bij zijn job destijds bij Albert Heijn. Een keuze waar hij er nog geen seconde spijt van heeft gehad: “Mijn ervaringen zijn tot nu toe altijd positief geweest. Er wordt bij Jespo naar jou geluisterd en voor jou gezorgd. Andere organisaties zouden nog veel van Jespo kunnen leren!”

“De kracht van Jespo is het recreatieve, de focus op plezier. Kinderen moeten zich eerst goed voelen vooraleer er goed gesport kan worden. Bovendien is het bewezen dat kinderen vooral naar een sportclub gaan om vriendjes te maken, niet voor de competitie. De ontspannen, familiale sfeer bij Jespo is daar de perfecte omgeving voor.”

Zelf doet Vincent aan dans (popping) en gaat hij ook al eens graag lopen of zwemmen. Toen we hem vroegen in welke sport hij écht zou willen uitblinken, geeft hij dan ook duidelijk de voorkeur aan dansen. “Na drie jaar beginnen de inspanningen vruchten af te werpen. Ik hoop ooit les te kunnen geven aan kinderen. Een show geven in popping, zie ik ook wel zitten!”

Moesten we dezelfde vraag enkele jaren terug gesteld hebben, zou Vincent zonder twijfel boksen geantwoord hebben… Met Muhammad Ali als grote inspiratie stond hij immers zelf tien jaar in de ring. Maar de bokshandschoenen hangen nu al een tijdje aan de haak. Tegenwoordig leeft Vincent zich eerder uit op zijn drumstel. Ook de muzikale kriebel heeft Vincent dus helemaal te pakken gekregen.

Drum er maar op los, Vincent!

Heb je ook interesse in vrijwilligerswerk bij Jespo? Neem dan contact op met Stijn voor meer info.