Vrijwilliger in the sportlight: Charles De Roeck

Elke maand zetten we een vrijwilliger in the sportlight. Deze maand is het de beurt aan sportlesgever Charles De Roeck. Wie triatlon en Jespo in één zin noemt, komt automatisch terecht bij Charles. Al meer dan twintig jaar zet hij zich in om zoveel mogelijk jongeren te laten kennismaken met de triatlonsport: bij Triatlon Kiel, maar ook tijdens de scholenwedstrijd Iron Class en de Just 4 Fun Kidstriatlon.

Meer dan 20 jaar geleden, in 2000 om precies te zijn, werd bij Kindervreugd de activiteit ‘Triatlon for kids’ gestart onder de afdeling ‘Sporten’. Toen deze afdeling uiteindelijk Jespo werd, besloot Charles om de sprong te wagen en begon hij aan zijn sportieve engagement bij Jespo. Hij is er dus vanaf het prille begin bij.

“De doelstellingen van Jespo sluiten volledig aan bij de idealen die ik nastreef. Kindvriendelijkheid, kansen creëren, professionaliteit en een sterke ondersteuning voor haar vrijwilligers zijn maar enkele van de kenmerken van deze geweldige organisatie. De grote kracht van Jespo is de diversiteit aan sporten in het aanbod, maar ook de laagdrempeligheid waardoor heel veel kinderen in het Antwerpse kunnen sporten en de onvoorwaardelijke inzet van het bestuur en de medewerkers.”

Naast de triatlonactiviteiten bij Jespo organiseert Charles ook jaarlijks de Gekkoo-triatlonstage in de zomerperiode. Hij was ook jaren actief bij Atriac, de Antwerpse triatlon- en duatlonclub. Met andere woorden: Charles ademt triatlon. Het mag dan ook niet verbazen dat, mocht Charles de jackpot winnen, hij een enorme financiële investering zou doen om de jeugd nog meer aan het sporten te krijgen.

“Ik wil heel graag dingen verwezenlijken waarmee nieuwe en ook jonge mensen verder mee aan de slag kunnen, zodat kinderen verder kunnen genieten van sporten. In het bijzonder dan voor de triatlonsport.”

Charles staat niet alleen graag voor een groep jongeren, hij sport zelf ook intensief. Zo kruipt hij wekelijks meerdere keren op de fiets, duikt hij het zwembad in en doet hij aan fitness. Het liefst van al in de openlucht.

“Sport laat me leven. Een dag niet gesport is een dag niet geleefd! Ik geef graag mee aan kinderen dat wanneer je je inzet, je ook iets bereikt en dat het een fijn gevoel geeft.”

Op donderdag 4 en vrijdag 5 mei gaat één van Charles’ wildste dromen in vervulling: een Iron Class organiseren voor zo maar liefst 1.200 leerlingen! In de omgeving van openluchtzwembad De Molen op de Antwerpse linkeroever zullen deze leerlingen samen de afstanden afleggen van een échte Iron Man van Hawaï: 3.8 km zwemmen, 180 km fietsen en 42 km lopen.De groepsprestatie staat voorop.

Eind juni, op zondag 18 juni, is er ook weer de Jespo Just 4 Fun Kidstriatlon, een recreatieve triatlonwedstrijd voor kinderen tussen 6 en 13 jaar oud. Géén tijdsopname of klassement, wél een unieke mogelijkheid om volledig op eigen tempo een kidstriatlon te kunnen afleggen.*

“Ik kijk erg uit naar de Iron Class en de Just 4 Fun Kidstriatlon. Ik hoop weer heel veel deelnemers te kunnen laten kennismaken met de triatlonsport en hen allemaal enorm veel plezier te zien hebben!”

Met jouw enthousiasme en know-how zijn we er zeker van dat dit jaar de Iron Class en de Kidstriatlon TOP-evenementen worden. Blijf zo voortdoen, Charles!

Ready? Set. Go!

* Wil je zelf deelnemen aan de Just 4 Fun Kidstriatlon? De inschrijvingen voor deze recreatieve triatlonwedstrijd openen op dinsdag 2 mei 2023.

Heb je ook interesse om les te geven bij Jespo?

Neem dan zeker contact op met Kaat van Jespo:

Kaat Dimov
Sportpromotor sportgroepen en vrijwilligers
E-mail: kaat@jespo.be