Vrijwilliger in the sportlight: Kevin Segers

Elke maand zetten we een vrijwilliger in the sportlight. Deze maand is het de beurt aan sportlesgever Kevin Segers, sportlesgever bij Ski Wilrijk.

Kevin is 39 jaar en werkt als sportleerkracht op het Stedelijk Lyceum Olympiade, richting ‘onthaal en recreatie’. Hij geeft er lichamelijke opvoeding, maar organiseert en begeleidt ook verschillende doelgroepen en evenementen.

Sinds september 2021 is Kevin aan de slag bij Jespo. Als sportleerkracht had hij sowieso al weet van Jespo en andere sportverenigingen die sportweken organiseren. Via een collega, Luc Verhoeven, werd hem de vraag gesteld om mee les te geven bij de groep Ski Wilrijk, waar Luc hoofdverantwoordelijke is. Kevin wilde graag helpen en geniet ervan om de deelnemers dingen op een leuke manier bij te leren.

“Ik heb tot op heden zeer leuke en toffe ervaringen gehad met Jespo. Jespo bestaat een zeer warme groep mensen waar ook nog eens veel expertise in bepaalde sporten schuilt. Het organisatieteam is ook zeer betrokken bij alle activiteiten, wat als sportlesgever fijn is. Jespo geeft je zoveel GOESTING en positieve vibes!”

Als sportleerkracht doet Kevin eigenlijk alle sporten graag. Zelf heeft hij, naast skiën, van zijn 8 tot 12 jaar in competitie basketbal en judo beoefend. Met judo is hij zelfs doorgegaan tot zijn 23 jaar. Het mag dan ook niet verbazen dat zijn favoriete sportfiguur aller tijden judoka Gella Vandecaveye is.

“Als kind was ik smooooorverliefd op haar. Ik ben toen zelf op judokamp geweest en dan kwam zij ook langs om les te geven enz. Het was zo fijn om dan je idool en tegelijk je crush te ontmoeten. Natuurlijk ook samen op de foto gaan! 10 jaar later stonden we dan samen op de Nationale trainingen in Brussel met elkaar te sparren.”

Ook in het gamen staat Kevin zijn mannetje, vooral dan bij League of Legends. Hij speelt daarnaast poker in clubverband, waarmee hij zelfs al een trip naar Las Vegas won! In de zomervakantie trekt Kevin de stekker er even uit en vind je Kevin meestal op een camping in Zeeland terug.

Wat nog absoluut op zijn bucketlist staat? Het live bijwonen van de Olympische Spelen (misschien Parijs 2024?!), het bezoeken van alle 7 wereldwonderen en aan mushing doen. Dat is met een slee rijden die wordt voortgetrokken door husky’s.

Samen met zijn Colombiaanse vriendin Jessica woont Kevin in Deurne. Het zijn spannende tijden, want binnen een 2-tal weken krijgen ze een dochtertje, met de naam Kaily. Nu al een dikke proficiat, Kevin en Jessica!

Iets wat Kevin tot slot echt geraakt heeft, waren de vele tekeningen en knutselwerkjes die de deelnemers hadden gemaakt bij het uitvallen van juf Karin:

“Dat was zo hartverwarmend en brachten juf Karin moed, kracht en doorzettingsvermogen! Dit was zo fijn om te zien en heeft haar zó gelukkig gemaakt. Nog maar eens een voorbeeld va de geweldige sfeer bij Jespo. Voor zulke momenten, maar evengoed voor een knuffel of high-five van een deelnemer, doe je het.”

We hopen je nog lang bij Jespo als vrijwilliger te hebben, Kevin. #yourock

Heb je ook interesse om les te geven bij Jespo?

Neem dan zeker contact op met Kaat van Jespo:

Kaat Dimov
Sportpromotor sportgroepen en vrijwilligers
E-mail: kaat@jespo.be