Vrijwilliger in the sportlight: Jolien Neegers

Elke maand zetten we een vrijwilliger in the sportlight. Ditmaal is dat Jolien Neegers, een schoolvoorbeeld van hoe je als deelnemer kan doorgroeien tot sportlesgever. Elke woensdag geeft ze ropeskipping in het Stedelijk Lyceum Meir.

Als 10-jarig meisje schreef Jolien zich in 2011 in voor de lessen ropeskipping bij Jespo. Een goede keuze, zo blijkt, want 8 jaar later is ze nog steeds actief bij Ropeskipping Antwerpen. Niet langer als deelnemer, wel als sportlesgeefster. Jolien is dus een schoolvoorbeeld van hoe je als deelnemer kan doorgroeien tot sportlesgever. Mooi om te zien!

Dat lesgeven doet ze samen met Kim Vanmarsenille, van wie ze al tijdens haar eerste jaar bij Jespo les kreeg. Die vroeg haar vorig jaar of ze misschien samen met haar ropeskipping zou willen geven. Daar zegde ze meteen op toe.

“Bij Jespo staat plezier maken op de eerste plaats. Dat is zo voor de deelnemers, maar ook voor de lesgevers. Het is zo fijn om hen iets aan te leren in een sport die ze leuk vinden! En de vergoeding is natuurlijk ook mooi meegenomen…”

Jolien is niet enkel actief bij Jespo. Sinds 2 jaar geeft ze ook leiding aan de jongste groep op de KSA Xaverius. Daarnaast is ze ook vrijwilliger bij Kazou, waar ze als monitor meegaat op zomerkampen in binnen- en buitenland. Ze speelt overigens ook graag piano. Muzikale genen? CHECK!

En wat met reisgenen? CHECK!  Er staat immers maar één ding op haar bucketlist: reizen en de wereld zien!

Wel, dat wensen we jou met alle plezier toe! En spring, tussen al dat reizen door, zeker even binnen bij Jespo. 🙂

Heb je ook interesse om les te geven bij Jespo? Neem dan contact op met Stijn voor meer info.