Vrijwilliger in the sportlight: Joe Mifundu

Elke maand zetten we een vrijwilliger in the sportlight. Ditmaal is dat Joe Mifundu. Joe is al enkele jaren sportlesgever bij Triatlon Kiel. Plezier verzekerd als deze sportieveling in de buurt is!

Zondag 26 mei 2013, site August Leyweg, Kiel. De 16-jarige Joe gaat op aanraden van zijn mama naar Zapperdag, de jaarlijkse omnisportdag van Jespo. Daar aangekomen, gaat Joe meteen op zoek naar een leuke sportactiviteit om te doen na schooltijd of tijdens het weekend. Helaas zijn de meeste sporten voor iets jongere kinderen of passen ze niet in Joe’s planning. En toch komt Joe niet met lege handen terug thuis…

“De medewerkers van Jespo raadden me aan om eens bij de triatlongroep te gaan kijken. Daar zochten ze nieuwe sportlesgevers. Aangezien ik als animator in het jeugdwerk al wat ervaring had met het omgaan met kinderen, werd me voorgesteld om te helpen bij de trainingen. Nu zijn we een 6-tal jaar verder en begeleid ik nog steeds de lessen van de triatlongroep!”

Dat Joe zich goed voelt bij Jespo is meteen duidelijk. Als er een vrijwilligersactiviteit wordt georganiseerd, is hij steevast van de partij. Zelf noemt hij Jespo dan ook een plek waar je geleidelijk aan kunt groeien in de sport die je beoefent en een plek waar je echte vrienden maakt.

“Ik kijk elke week uit naar mijn training bij Jespo. De sfeer tussen zowel de deelnemers, als de medebegeleiders is TOP.”

Joe is op sportief vlak een echte allrounder. Op de vrijwilligersdag van Jespo kroop hij als een volleerde ruiter op zijn paard, in zijn vrije tijd speelt hij graag basketbal of gaat hij hardlopen. Onlangs leerde hij zelfs nog snowboarden, iets wat hij regelmatig probeert te doen op de indoor sneeuwbaan Aspen in Wilrijk. Buiten de lesmomenten bij Jespo, helpt hij ook nog met zwemles te geven bij een zwemschool. Je hoort het: sport neemt een heel groot deel van Joe zijn vrije tijd in.

“Sporten is voor mij een manier van ontspannen, om nieuwe mensen te leren kennen en te genieten van het moment en van het leven. Ik wil mijn liefde voor sport en het gevoel van blijdschap en vrijheid wanneer ik sport, meegeven aan de jeugd.”

Mocht Joe tot slot het grote lot winnen, zou hij een deel gebruiken om iets bij te brengen aan de maatschappij (Daar verschieten we overigens niet van…). Het andere deel om de sport ‘Slamball’ te introduceren in België. Momenteel is die mix van basketbal, trampolinespringen en ijshockey nog niet gekend, maar als het van Joe afhangt, mag daar snel verandering in komen.

We hopen jou nog lang als sportlesgever bij Jespo te hebben en duimen dat Slamball een echte hit wordt in België. 🙂

Heb je ook interesse in vrijwilligerswerk bij Jespo? Neem dan contact op met Stijn voor meer info.