Vrijwilliger in the sportlight: Justine Vandenbroeck

Elke maand zetten we een vrijwilliger in the sportlight. Deze keer leer je Justine Vandenbroeck beter kennen. Zij was gedurende twee maanden stagiaire bij Jespo en vond dat zo leuk dat ze deze zomer ook de Antwerpse sportweek Tiktok Dance Challenge zal begeleiden.

Justine (22) liep in een bijzonder corona-sportseizoen stage bij Jespo als 2de jaarsstudent Sport & Bewegen aan de Thomas More Hogeschool in Turnhout. Ze leerde Jespo kennen via het filmpje van de Jespo-dans (lang leve sociale media!) en dit jaar dus ook via haar stage.

“Alle kinderen de kans geven om verschillende sporten te ontdekken en plezier te laten beleven, dat is een missie waar ik me volledig in kan terugvinden. Ik werk zelf ook heel graag met kinderen, dus kwam Jespo er uit als ideale stageplek.”

“Ik had de kans om tijdens mijn stage ook sportweken én wekelijkse sportactiviteiten te begeleiden. Dat is zó goed meegevallen dat ik me deze zomer ook als vrijwilliger wilde engageren voor de nieuwe sportweek ‘TikTok Dance Challenge‘, een concept dat ik tijdens mijn stage mee heb mogen uitwerken. Ik heb er écht super veel zin in!”

Dat ze net een dansweek gaat begeleiden is natuurlijk geen toeval. Justine danst al heel haar leven en doet dit binnen de dansstijl ‘hiphop’ ook op internationaal competitief niveau. “Ik heb zowel hiphop, jazz als ballet gedaan en ondertussen geef ik zelf ook wekelijkse danslessen, zowel recreatief als competitief.”

Naast al dat dansen en dansles geven, gaat Justine af en toe nog wat recreatief lopen en padellen. Veel tijd voor andere hobby’s blijft er dan ook niet over. “Als ik wat meer tijd heb, wil ik vooral gaan reizen. En als ik de lotto zou winnen, zou ik nóg meer willen reizen. Skydiven, bungeejumpen en een luchtballonvaart staan ook wel ergens op mijn (haalbare) bucketlist (lacht).”

Justine gaat enthousiast, spontaan en een tikkeltje doorgedreven door het leven. Dat hebben we ook tijdens haar stage mogen ondervinden. “Sport is voor mij dan ook een échte uitlaatklep, waar plezier altijd primeert. En dat is wat ik ook wil overbrengen naar de kinderen: amuseer je te pletter terwijl je een heleboel bijleert.”

Waarom zou je anderen overtuigen om ook als vrijwilliger bij Jespo aan de slag te gaan? “Omdat je er enorm veel bijleert, zowel persoonlijk als over de deelnemers zelf. Het is een megaleuke ervaring en je komt terecht in een warm en verwelkomend team waar je je meteen thuis voelt. Als je zelf van sport en kinderen houdt, graag alle kinderen aan het sporten wilt krijgen en dit beeld graag zou zien groeien binnen Antwerpen, dan is dit de ideale organisatie om je voor in te zetten. Zo werk je mee aan een sportend Vlaanderen waarbij we uitgaan van een eeuwenoud gezegde: ‘jong geleerd is oud gedaan’. Anders gezegd leg je hier mee de basis van een leven lang sporten en bewegen voor iedereen.”

We hadden het zelf niet beter kunnen verwoorden Justine! Bedankt voor je engagement en veel succes met de sportweek.

Heb je ook interesse om les te geven bij Jespo?

Neem dan zeker contact op met Stijn van Jespo:

Stijn Adams
Sportpromotor sportgroepen en vrijwilligers
E-mail: stijn@jespo.be

Heb je ook interesse om tijdens een schoolvakantie een Jespo-sportweek te begeleiden?

Neem dan zeker contact op met Michael van Jespo:

Michael Vermost
Sportpromotor communicatie en evenementen
E-mail: michael@jespo.be