Vrijwilliger in the sportlight: Kauthar Oulad Ali

Elke maand zetten we een vrijwilliger in the sportlight. Deze keer leer je Kauthar Oulad Ali beter kennen, sportlesgever bij Gym Antwerpen en tijdens onze Sport-&Taalweken voor anderstalige nieuwkomers.

Al enkele jaren geeft Kauthar elke woensdag met heel veel passie en enthousiasme turnles bij Gym Antwerpen. Deze zomer zal Kauthar ook sportles geven tijdens de Sport-& Taalweken voor anderstalige nieuwkomers. Daar oefenen ze in de voormiddag hun Nederlands en doen ze in de namiddag verschillende sportactiviteiten.

“In september ben ik al twee jaar vrijwilliger bij Jespo. Ik heb tot nu toe alleen maar positieve ervaringen bij Jespo. Ik vind het geweldig om aan kinderen les te geven en te zien dat ze daar plezier aan beleven.”

We kennen Kauthar als iemand die altijd erg optimistisch is ingesteld en die altijd probeert om het positieve te zien. Wat haar naast het lesgeven aanspreekt bij Jespo, is het feit dat Jespo een heel breed aanbod aan sporten heeft en deze toegankelijk maakt voor iedereen. Daarnaast houdt ze ook van de leuke evenementen die Jespo jaarlijks organiseert om mensen kennis te laten maken met deze activiteiten.

“Het is altijd leuk om te weten dat je een bijdrage kan leveren aan de maatschappij, waar je ook nog eens plezier aan beleeft. Jespo is een ideale opportuniteit om je in te zetten voor een goed doel en waar je nog veel kan bijleren. Dit raad ik aan iedereen aan!”

Kauthar is naast Jespo ook al als vrijwilliger aan de slag geweest bij Sportpret, voor naschoolse opvang voor kinderen. Je vindt Kauthar niet alleen terug in de gymzaal: ze leest, wandelt en danst ook regelmatig. Ze volgt bovendien nog een lerarenopleiding.

“Nummer 1 op mijn bucketlist? Eerst en vooral mijn droom waarmaken: een wereldreis maken. De rest zou ik aan een goed doel schenken.”

Het mag niet verbazen dat Kauthar haar idool binnen de sport een gymnaste is. Niet Nina Derwael, wel Aagje Van Wallegem is haar favoriete gymnaste: “Toen ik klein was, keek ik op naar haar prestaties. Zij gaf mij nog meer moed om aan gymnastiek te doen.”

Sport is voor Kauthar altijd al een passie geweest. Het belangrijkste is altijd om er plezier aan te beleven, zo zegt ze zelf. Dat wil ze, net als Jespo overigens, maar wat graag meegeven aan de kinderen.

Bedankt voor al je enthousiasme, Kauthar. We hopen je nog lang in Jespo-outfit te zien!

Heb je ook interesse om les te geven bij Jespo?

Neem dan zeker contact op met Stijn van Jespo:

Stijn Adams
Sportpromotor sportgroepen en vrijwilligers
E-mail: stijn@jespo.be

Heb je ook interesse om tijdens een schoolvakantie een Jespo-sportweek te begeleiden?

Neem dan zeker contact op met Michael van Jespo:

Michael Vermost
Sportpromotor communicatie en evenementen
E-mail: michael@jespo.be