Vrijwilliger in the sportlight: Michèle Jacobs

Elke maand zetten we een vrijwilliger in the sportlight. Ditmaal is dat Michèle Jacobs, sinds het begin van dit sportjaar onze nieuwe sportlesgeefster bij Yoga 4 kids in Berchem.

Michèle leerde Jespo al jaren geleden kennen: eerst als deelnemer van de activiteiten zwemmen en triatlon, later eventjes als lesgever bij de triatlongroep. De vele studies die Michèle volgde, en later ook haar job en kinderen, maakte het lastig om het lesgeven te combineren. Het gemis werd steeds groter, daarom informeerde ze of ze vanaf dit sportjaar opnieuw aan de slag kon bij Jespo:

“Ik vind bewegen heel belangrijk, net als het evenwicht tussen inspanning en ontspanning. Toen ik zelf kinderen kreeg, ben ik me om die reden gaan verdiepen in kinderyoga. Ik vind het SUPER dat ik de wekelijkse sportactiviteit Yoga 4 kids vanaf dit sportjaar kan begeleiden bij Jespo.”

Michèle is zich er erg van bewust hoe belangrijk vrijwilligerswerk is voor onze samenleving. Zelf is ze altijd vrijwilliger geweest voor Kindervreugd, later werd dit Jespo én Gekkoo. Bij Gekkoo bleef ze altijd actief en begeleidde ze mee kampen voor kinderen en jongeren. En nu is ze dus terug gestart als sportlesgever bij Jespo. (En daar zijn we héél blij om natuurlijk! :-)) De kracht van Jespo ligt volgens haar bij de vele vrijwilligers die kinderen en jongeren de kans geven om te kunnen sporten, zich te ontplooien en hen mee op pad te nemen: “Er is niets mooiers dan jouw talenten te kunnen delen met hen en hen te motiveren om te bewegen!”

Yoga heeft een belangrijke plaats gekregen in het leven van Michèle:

Yoga is voor mezelf een down-to-earth moment. Het stilstaan bij het hier en nu. De spanningen en stress moment van door de dag een plaats te kunnen geven. Maar ook voor de fitheid, goede bloedsomloop en om de spieren aan te sterken, want fit in het lichaam betekent ook fit in het hoofd. Die kracht wil ik meegeven aan de kinderen. Als ik kijk naar mijn eigen gezin is het belangrijk dat ook kinderen leren omgaan met de stress en rush van alle dag: ze zelf de kans geven om de gebeurtenissen een plek te kunnen geven en hen fit in het leven doen staan. Ieder kind doet dit op zijn eigen manier. Belangrijk is dat het speels blijft en dat ze op een speelse manier een evenwicht kunnen zoeken tussen inspanning en ontspanning.” 

Naast het lesgeven in yoga voor kinderen, doet ze zelf ook aan yoga en trekt ze enkele keren per week haar loopschoenen aan. Daarnaast is Michèle een enorm creatief iemand met grote interesse in fotografie, schilderen, tekenen, ontwerpen… Een eigen bewegings- of yogastudio, daar zou ze haar creatieve kant helemaal in kwijtkunnen.

We wensen het je toe en hopen dat jouw droom mag uitkomen!

Heb je ook interesse om les te geven bij Jespo? Neem dan contact op met Stijn voor meer info.