Vrijwilliger in the sportlight: Ben Weis

Elke maand zetten we een vrijwilliger in the sportlight. Ditmaal duiken we het water in met Ben Weis, hoofdverantwoordelijke bij Waterpolo Berchem.

Ben heeft reeds een heel verleden bij Kindervreugd en later Jespo. Zo werkte hij bij Kindervreugd intensief mee binnen de toenmalige werking ‘sport’ als hoofdverantwoordelijke van KV Zandvliet (nu HvH Zandvliet) en was hij lid van de Raad van Bestuur. Na de oprichting van Jespo was hij ook daar een tijdje actief in de Raad van Bestuur. Sinds dit schooljaar is hij hoofdverantwoordelijke bij Waterpolo Berchem, waar hij de fakkel overnam van Swa Dams.

“Toen ik vrijwilliger werd bij KV Zandvliet, was de aandacht voor alle deelnemers en leden van de organisatie een belangrijke drijfveer voor mij. Die waarden vind ik nog steeds terug bij Jespo, zelfs met de nieuwste ontwikkelingen in de maatschappij. Daarom zet ik me nog steeds als vrijwilliger in. En dat doe ik elke keer opnieuw met héél veel goesting!”

Waterpolo en handbal zijn trouwens niet de enige sporten waarin Ben actief is. Zo speelt hij ook graag een partijtje tennis of squash, en kruipt hij maar wat graag achter het stuur van een zeilwagen. Het behalen van het elementair brevet ‘zeilwagenrijden’ staat dan ook hoog bovenaan zijn bucketlist.

Ben is overigens niet de enige bij zijn gezin die actief is bij Jespo. Ook zijn kinderen namen al deel aan de sportactiviteit Jespo Triatlon en Waterpolo Berchem. Je kent dat wel: de appel en de boom…

“Het kleinste wordt groot als je het met liefde doet.”

Dat korte zinnetje omvat de hele levensvisie van Ben: zich inzetten voor anderen en plezier, diversiteit, vriendschap, structuur en persoonlijke ontwikkeling meegeven, staan centraal. Zo geeft hij ook onderwijs aan leerlingen met specifieke onderwijsbehoeften. En daar wil Ben niet stoppen: “Had ik tien miljoen, dan zou ik stoppen met werken en me nóg meer inzetten voor vrijwilligerswerk!”

Dankjewel voor al jouw inzet, Ben!

Wil je zelf gratis een les proberen bij de waterpologroep van Ben?

Schrijf je dan snel in voor Waterpolo Berchem.
* Is Berchem wat te ver, te moeilijk? Jespo heeft ook waterpologroepen in Merksem en Ekeren.

Heb je ook interesse om les te geven bij Jespo?

Neem dan contact op met Stijn voor meer info.