Vrijwilliger in the sportlight: Hannelore Vuegen

Deze maand zetten we opnieuw een vrijwilliger in onze sportlight. Hannelore Vuegen startte bij Jespo als stagiaire. Dankzij haar opleiding aan HoWest werkte ze een heel jaar mee aan het verbeteren en uitbreiden van onze sportweken en bij de voorbereiding van verschillende evenementen. Bovendien gaf ze ook zwemles bij Zwemmen Wilrijk en besloot ze al snel om ook als vrijwilliger zwemles te geven in Berchem.

2015_Jespo_Zwemmen Wilrijk 1_041

Hannelore zocht een afstudeerstage in sportmanagement en na wat opzoekwerk kwam ze bij Jespo terecht. “De missie en visie van Jespo sprak me meteen aan”, zegt ze. “Het eerste jaar als stagiair was GEWELDIG. Ik maakte zoveel leuke momenten mee waar ik mee aan kon werken. Ik denk hierbij aan alle evenementen als Just Dance, Jespo On Tour, Iron Class, Just 4 Fun Kidstriatlon, maar ook de sportweken in de herfst-, krokus en paasvakantie. Telkens opnieuw zag ik achteraf stralende gezichten van de kinderen en dat maakte het werk zeer interessant en leuk.”

Hannelore hoopt dat dit sportjaar een knaller wordt. Haar verwachtingen zijn dan ook groot. Ze verwacht een mooi feestjaar voor ons 10-jarig bestaan, maar anderzijds hoopt ze ook dat er weer heel veel kinderen de weg vinden naar sport en dat ze daar vooral veel plezier aan kunnen beleven.

De passie van sport ligt bij Hannelore vooral in de kracht van ontspanning. “Zwemmen doe ik eigenlijk vooral omdat het voor mij pure ontspanning is. Het maakt mijn hoofd leeg tijdens drukke momenten en ik kan ervan genieten dat alles zo stil is onder water. Maar ik geniet ook van pittige trainingen waarbij de hartslag de hoogte in gaat. Je kan zeker zeggen dat ik een echte waterrat ben (lacht)!”

Naast Jespo besloot Hannelore nog verder te studeren en dat neemt veel tijd in beslag. Bovendien probeert ze ook nog heel veel te sporten.

We vroegen Hannelore ook wat zij van de sfeer vond tussen lesgevers bij Jespo. Volgens haar is die sfeer goed. In Wilrijk is Inez hoofdverantwoordelijke en zij leidt die groep uitstekend. Ze leert de jongere lesgevers veel bij volgens Hannelore. De lessen zijn aangenaam en ze maken er veel plezier. In Berchem werkt elke lesgever iets meer individueel met zijn groep, waardoor het contact wat meer beperkt blijft, maar vooral aan Swa neemt Hannelore een voorbeeld. “Hij zorgt voor een duidelijke structuur, met vergaderingen, infokaartjes en geeft tips over de zwemlessen. Hij zorgt er zelfs voor dat de papieren met onze oefeningen geplastificeerd zijn zodat we ze mee in het zwembak kunnen nemen.”

Hannelore zou dan ook aanraden om als lesgever mee in Jespo te stappen. “Als je graag met kinderen bezig bent en je hebt een hart voor sport zou ik iedereen dit aanraden. Je komt terecht in een warme en gezellige organisatie die allemaal een belangrijk doel nastreven: élk kind kunnen laten sporten in de sport die hij/zij wil en daarbij zorgen voor véél plezier. Bovendien leer je veel bij van elkaar en leer je fantastische mensen kennen!”

Bedankt voor je inzet Hannelore en veel succes met je studie.

Heb je ook interesse in vrijwilligerswerk bij Jespo? Neem dan contact op met Stijn voor meer info.