Vrijwilliger in the sportlight: Henriëtte Milants

Elke maand zetten we een vrijwilliger in onze sportlight. Deze maand is het de beurt aan Henriëtte Milants, ook wel gekend als Jetje. Jetje is al meer dan tien jaar lesgever bij Jespo: eerst bij Gym, dan bij Acrogym. Ook onze sportweek GYM! staat steeds rood aangekruist in haar agenda.

De turnkriebel heeft Jetje helemaal te pakken, al is dat niet de enige sport die ze graag doet. Ze loopt ook graag een rondje, duikt af en toe in het water om wat te zwemmen en houdt ook van een stevige fietstocht. Al geeft ze wel toe dat het niet altijd gemakkelijk is om daar tijd voor vrij te maken. Veel van haar tijd gaat immers naar het geven van gym, acro en algemene beweging. Als het kan, verdiept Jetje zich ook in een ontspannend boek of laat ze zich volledig gaan op een concert. “Als er één sport is die ik graag terug zou willen doen, is salsa.” Olé!

Wat Jespo zo speciaal maakt? “De kracht zit hem erin dat er geen onderscheid gemaakt wordt tussen kleur/ras/geloof, en dat de deelnemers zo op een leuke manier leren omgaan met de verschillende culturen. Een tweede factor is dat sporten bij Jespo voor iedereen betaalbaar is. Mijn eigen ervaringen zijn zeer positief. Ik wil nog héél lang lid blijven van het Jespo-team!”

Heb je ook interesse in vrijwilligerswerk bij Jespo? Neem dan contact op met Stijn voor meer info.

Wil je zelf een weekje les volgen bij Jetje? Dat kan tijdens de krokusvakantie met onze Antwerpse sportweek GYM!.