Vrijwilliger in the sportlight: Lana Creve

Volgende week start de week van de vrijwilliger en eigenlijk zouden we alle vrijwilliger in onze sportlight moeten plaatsen. Omdat we op onze Facebook-pagina alle vrijwilligers al proberen in de bloemetjes te zetten, gebruiken we deze rubriek toch voor 1 persoon. Lana Creve begon als deelneemster bij Acrogym Antwerpen en groeide door. Ondertussen assisteert ze bij Acrogym, geeft ze les bij Gym Antwerpen en volgt ze verschillende initiator cursussen. Deze week werkt ze dan ook nog eens mee aan de een sportweek ‘Gym!’ in het centrum van de stad. Hoog tijd om haar een plaats in onze sportlight te geven.

Lana en June

Lana (links) en June (rechts) tijdens een sportweek vorig jaar.

Lana doet al 8 jaar gym bij Jespo. In het jaar dat ze 16 werd kreeg ze van Jespo de vraag of ze interesse had om Gym Antwerpen mee te begeleiden. In die groep geeft Lana basisgym. “Het is leuk om een centje bij te verdienen, maar ik doe het vooral om de kinderen kennis te laten maken met de sport die ik al zo lang bij jullie doe”, zegt Lana.

Lana geeft al 2 jaar les ondertussen en begeleidt ook sportkampen. “Mijn indruk is dat er elk jaar meer kinderen komen en dat ze het ook met veel plezier doen. Ze willen echt iets bijleren op een leuke manier.”

Lana geeft ook aan dat ze op die 2 jaar al heel veel heeft geleerd. Ze leert meer initiatief te nemen en creatief te zijn om de kinderen iets aan te leren. “Als persoon ben ik gegroeid. Ik neem meer het heft in eigen handen, ook op school.”

Haar motivatie hoeft Lana niet ver te zoeken. Ze geniet ervan om de kinderen plezier te zien maken tijdens de les. Als kinderen met veel goesting naar de les komen en nieuwsgierig zijn, dan geeft dat haar een goed gevoel.

“Dat is ook de kracht van Jespo. Het zijn allemaal vrijwilligers die met veel liefde voor de sport lesgeven.”

Bedankt voor je inzet Lana en veel succes met alle cursussen die je volgt.

Heb je ook interesse in vrijwilligerswerk bij Jespo? Neem dan contact op met Stijn voor meer info.