Vrijwilliger in the sportlight: Natasha Marin

Tijdens de laatste maand van 2016 richten we onze sportlight op iemand die al de helft van ons 10-jarig bestaan als vrijwilliger actief is. Natasha Marin kwam via een stadsdienst bij Jespo terecht. We stellen haar graag aan u voor. Natasha Marin is onze vrijwilliger in the sportlight voor de maand december.

Natasha Marin

Ongeveer 5 jaar geleden kwam Natasha met Jespo in contact toen ze op zoek was naar een zaal op capoeirales in te geven. Op aanraden van een stadsdienst kwam ze terecht bij Jespo, waar ze kinderen kon bereiken uit alle socio-economische en socioculturele lagen.

“We besloten al snel een samenwerking op te starten. We merkten dat er heel wat kinderen interesse hadden en dankzij Jespo konden we daar ook mee aan de slag”, vertelt Natasha.

Al van in het begin had ze een goed gevoel bij de samenwerking. Natasha omschrijft Jespo zelf als “een organisatie die van in het begin trouw is gebleven aan een groot doel: een positieve invloed hebben op (zoveel mogelijk) kinderen door middel van sport. Dit kan enkel door die sport ook financieel toegankelijk te maken voor iedereen.”

Zelf begon Natasha zo’n 9 jaar geleden met capoeira. Toen had ze nog nooit van die sport gehoord en was ze zelf niet erg sportief. Maar na haar eerste proefles was ze helemaal verliefd geworden op deze mooie sport. Ze noemt het zelfs een ‘magische’ sport. “De sport is zo compleet en veelzijdig en iedereen kan zichzelf zijn.”

Bij capoeira leer je niet alleen verschillende vaardigheden aan, maar je leert ook jezelf kennen. Je wordt je bewust van wat je allemaal kan. Stap voor stap ontdek je dat je eigenlijk veel meer kan dan wat je denkt. Het is heel verrijkend, niet alleen op lichamelijk vlak, maar ook op persoonlijk vlak.  Bovendien ervaar je de sport niet alleen, maar samen met anderen die ook een transformatie ondergaan. “Samen trainen, muziek maken, zingen, klappen, nieuwe taal, nieuwe cultuur, bij capoeira gaat er een hele nieuwe wereld open.” Natasha voegt daar nog aan toe dat iedereen zichzelf kan zijn en ieder op zijn tempo de nieuwe vaardigheden aanleert en zo creëert iedereen zijn eigen unieke stijl.

Naast capoeira leest ze heel graag en houdt ze ervan om naar muziek te luisteren, voor haar echt levensnoodzakelijk. Lopen en reizen staan ook altijd in de agenda, samen met haar zoontje Cristian. “Dat is echt mijn dikke vriend!” (lacht)

Om te eindigen wil ze toch nog meegeven dat Natasha enorm trots is om deel uit te maken van onze organisatie. “Die bestaat uit geweldige mensen die zich elke dag 100% geven om van deze wereld een betere plaats te maken door kinderen elke dag een positieve en gezonde stimulans te geven.”

Bedankt Natasha voor dit zeer fijne gesprek en veel succes bij Capoeira Kiel.

Heb je ook interesse in vrijwilligerswerk bij Jespo? Neem dan contact op met Stijn voor meer info.