Multisport Scholen ParKours

Een sportieve wandeltocht voor alle leerlingen van de lagere school

Na de eerste succesvolle editie van dit jaar organiseren we volgend jaar opnieuw het Multisport Scholen ParKours. Het is een sportieve wandeltocht voor alle leerlingen van de lagere school langs enkele (verborgen) parken in het district Antwerpen. De leerlingen leggen met de klas het parcours af.

Het is natuurlijk méér dan een wandeltocht. De tocht start in het Harmoniepark waar jullie scoreformuliertjes mee krijgen. Daarna volgen jullie de pijlen van het parcours. Onderweg komen jullie verschillende multisportopdrachten tegen. Deze opdrachten moeten jullie in kleine groepjes van ongeveer 6 leerlingen uitvoeren. Als alle groepjes de opdracht hebben uitgevoerd dan wandelen jullie met de klas het parcours verder af. Welk groepje heeft op het einde van het multisportparcours de meeste punten kunnen verzamelen?

Op het einde van de tocht kan een lekker stukje fruit, een medaille én een groepsfoto met onze mascotte Turbo natuurlijk niet ontbreken!

Start- en eindpunt: de Jespo-tent in het Harmoniepark, 2018 Antwerpen

Alle leerlingen van de lagere school

Van dinsdag 14 juni 2022 tot en met vrijdag 14 juni 2022 (niet op woensdag)

Je kan elke dag starten tussen 9u00 en 12u30

Gratis

Je kan een tijdsblok reserveren via deze link.

Dit evenement is in samenwerking met District Antwerpen. De scholen uit het district Antwerpen (postcode 2000, 2018, 2020, 2030, 2050, 2060) kunnen inschrijven vanaf woensdag 10 november 2021. De scholen die niet in het district Antwerpen gelegen zijn, kunnen inschrijven vanaf maandag 22 november 2021.

Wat heb je nodig? 

  • Een timer (bv. stopwatch op smartphone)
  • Sportieve/gemakkelijke kledij aangepast aan het weer
  • Een dosis goesting
  • Eén begeleider per 12 leerlingen

Klik op het fototoestel voor foto’s van editie 2021:

Foto-01

Met de steun van: