Multisport Scholen ParKours

Na de eerste succesvolle editie van vorig jaar organiseren we dit jaar opnieuw het Multisport Scholen ParKours. Het is een sportieve wandeltocht voor alle leerlingen van de lagere school langs enkele (verborgen) parken in het district Antwerpen. De leerlingen leggen met de klas het parcours af.

Het is natuurlijk méér dan een wandeltocht. De tocht start in het Harmoniepark waar jullie scoreformuliertjes mee krijgen. Daarna volgen jullie de pijlen van het parcours. Onderweg komen jullie verschillende multisportopdrachten tegen. Deze opdrachten moeten jullie in kleine groepjes van ongeveer 6 leerlingen uitvoeren. Als alle groepjes de opdracht hebben uitgevoerd dan wandelen jullie met de klas het parcours verder af. Welk groepje heeft op het einde van het multisportparcours de meeste punten kunnen verzamelen? Het parcours is ongeveer 4 km en duurt ongeveer 3 uur. Het is dé ideale daguitstap. Onderweg kunnen jullie je lunchpakket opeten in één van de mooie parken.

Op het einde van de tocht kan een lekker stukje fruit én een groepsfoto met onze mascotte Turbo natuurlijk niet ontbreken!

Start- en eindpunt: de Jespo-tent in het Harmoniepark, 2018 Antwerpen

Het parcours is ongeveer 4 km en het duurt ongeveer 3 uur om het parcours af te leggen.

Leerlingen uit de 1ste of 2de graad lager onderwijs (deelname per klas)

Van maandag 16 juni 2025 tot en met vrijdag 20 juni 2025 (niet op woensdag)

Je kan elke dag starten tussen 9u00 en 12u30

Gratis

Je kan inschrijven vanaf vrijdag 6 september 2024.

Wat heb je nodig? 

  • Een timer (bv. stopwatch op smartphone)
  • Sportieve/gemakkelijke kledij aangepast aan het weer
  • Een dosis goesting
  • Eén begeleider per 12 leerlingen

Klik op het fototoestel voor foto’s van de vorige editie:

Foto-01

Met de steun van: