Veel gestelde vragen

  • Welk taalniveau moet de anderstalige hebben om sportcoach te kunnen worden?

Taalniveau 2.2.  Maar wij kijken ook naar de ervaring die de anderstalige al heeft. Dus als hij/zij een lager taalniveau heeft (bijv. 1.2 of 2.1), maar wel sport- of pedagogische ervaring (in België of in je thuisland), dan is de anderstalige zeker ook welkom.

  • De anderstalige heeft een goed taalniveau maar geen sportervaring.

Is hij/zij gemotiveerd en wil hij/zij met kinderen werken in de sport? Ook dan kan de anderstalige sportcoach worden. Jespo organiseert elk schooljaar een aantal vormingen , zodat de anderstalige kan groeien als sportcoach. Klik hier voor meer info.

  • De anderstalige heeft een lager taalniveau én geen ervaring.

Is hij/zij gemotiveerd en wil hij/zij met kinderen werken in de sport? Dan zoeken wij samen naar aangepaste taken binnen Jespo. Zo kan de anderstalige toch nog Nederlands oefenen én ervaring opdoen. Laat hem/haar dus zeker contact opnemen met ons.

  • De anderstalige zou graag sportcoach worden, maar denkt toch dat zijn/haar Nederlands nog niet goed genoeg is. Wat nu?

Vertel hem/haar dat we niet verwachten dat hij/zij meteen alleen sportles gaat geven. De anderstalige is er net om zijn/haar Nederlands te oefenen. Er is altijd een Jespo-lesgever bij om te helpen, ook met het Nederlands. Ze gaan dat samen doen, stap voor stap, totdat de anderstalige alleen sportles kan geven.

  • De anderstalige was (sport)leraar in zijn/haar thuisland en wil meteen sportcoach worden. Kan dat?

Als de anderstalige al (veel) sport- of pedagogische ervaring heeft als sportcoach of (sport)leraar én zijn/haar Nederlands is al goed (vanaf taalniveau 2.2) dan kan hij/zij direct bij ons beginnen als sportcoach zonder het traject te volgen.

  • Krijgt de anderstalige een vergoeding als sportcoach?

Alle sportcoaches bij Jespo zijn vrijwilligers. Zij krijgen een vrijwilligersvergoeding. In het begin van het traject krijgt de anderstalige nog geen vergoeding, maar wel vanaf stap 3 (Assistent-sportcoach+).  De vergoeding is maximaal 25 euro per dag.

  • De anderstalige wil graag een sportopleiding volgen. Kan dat bij Jespo?

Ja, dat kan zeker. We organiseren elk schooljaar zelf een aantal interessante groepsvormingen, maar hij/zij kan ook deelnemen aan externe sportopleidingen (bijv. voetbaltrainer). Wij betalen de sportopleiding, als hij/zij natuurlijk sportcoach blijft bij Jespo. Klik hier voor meer info.

  • De anderstalige heeft het statuut ‘asielzoeker/erkende vluchteling’. Kan hij/zij dan ook sportcoach worden bij Jespo?

Natuurlijk! Asielzoekers/erkende vluchtelingen mogen vrijwilligerswerk doen. Hij/zij is dus zeker ook welkom!

  • Ik heb een aantal cliënten waarvoor dit traject heel interessant kan zijn? Wat doe ik nu?

Neem zelf contact met ons op of laat jouw cliënten zelf contact opnemen: stuur een e-mail naar Tawfeek@jespo.be of bel/SMS naar 0465 45 39 90.

  • Ik heb zelf interesse om met mijn organisatie mee te werken aan dit project? Wat doe ik nu?

Neem contact op met ons: stuur een e-mail naar Tawfeek@jespo.be of bel/SMS naar 0465 45 39 90.

Wil je meer informatie over het project?

Contactpersoon:

Tawfeek Zen Alabden

Projectmedewerker Sportieve taaloefenkansen NT2

Tawfeek@jespo.be

0465 45 39 90

Download hier:             Affiche sportcoach              Flyer sportcoach            Vacature sportcoach