Stagiair in the sportlight: Jannick Vander Weyden

Deze maand zetten we onze stagiair Jannick Vander Weyden, laatstejaarsstudent ‘Sport en Bewegen bij Thomas More’, in the sportlight. Gedurende vier maanden (september-december) doet hij zijn stage bij Jespo.

Hij geeft niet alleen training aan de deelnemers van Basketbal Kiel, maar ook sportles binnen het project Jespo After School. Op dit moment begeleidt hij mee de sportweek ‘Multisportmonsters’.

Jannick is een 23-jarige student Sport en Bewegen aan de Thomas More Hogeschool (Turnhout). Momenteel zit hij in zijn laatste jaar en moet hij enkel nog zijn eindstage tot een goed einde brengen. Dan is hij afgestudeerd. JOEPIEE! 🙂

Elke dag pendelt Jannick van Vilvoorde, een gemeente net boven Brussel, naar Antwerpen. Een heel eind, maar hij doet dat met heel veel enthousiasme.

“Ik ben altijd een zeer sportief persoon geweest. Op de lagere school wou ik altijd de snelste van de school zijn. Op de middelbare school studeerde ik ‘lichamelijke opvoeding en sport’. Sport is niet uit mijn leven weg te denken.”

Jannick speelt voetbal en zaalvoetbal, doet fitness en gaat ook regelmatig lopen, fietsen en zwemmen. Daarnaast geeft hij al ongeveer zes jaar gepassioneerd sportles aan kinderen en jongere. Op sportdagen en sportkampen, maar ook op sportieve verjaardagsfeestjes en andere sport-en spelactiviteiten. Een perfecte match met Jespo dus!

“Aangezien ik al redelijk wat ervaring heb in het monitor zijn, wou ik mijn kennis en expertise achter de schermen vergroten. Aangezien Jespo heel wat werk voor en achter de schermen moet doen, leek dit mij de ideale stageplaats!”

Tijdens zijn stage geeft Jannick op woensdagnamiddag training op Basketbal Kiel. Daarnaast geeft hij ook sportles binnen het project Jespo After School, ondersteunt hij de Jespo-medewerkers. Op dit moment begeleidt hij de sportweek ‘Multisportmonsters’ in het Stedelijk Lyceum Quellin.

“Iedereen heeft het over de Jespo-familie. Ik merkte al vanaf mijn eerste contact met Jespo dat deze ook écht als familie aanvoelt. Hoe iedereen elkaar kent, met elkaar omgaat en elkaar graag ziet, is een heel warm en aangenaam gevoel. De collega’s vangen me enorm goed op en je voelt je hier telkens welkom. Het Jespo-team heeft een nauwe band met al de vrijwilligers: iedereen kent en helpt elkaar. De liefde die alle Jespo-vrijwilligers hebben voor sport, kinderen en jongeren straalt van hun gezichten. Dat maakt van Jespo een heel fijne werkplek!”

In zijn vrije tijd wandelt Jannick graag met zijn golden retriever, Nestor. Hij speelt ook gitaar, hoewel die ondertussen naar eigen zeggen al wat stof aan het krijgen is. En natuurlijk spreekt Jannick ook enorm graag af met zijn vrienden en zet hij graag een stapje in de wereld. Zijn eerstvolgende grote doel is het behalen van zijn moto-rijbewijs en het aankopen van een motor. Dat is al heel zijn leven een jongensdroom geweest…

“Sport geeft me enorm veel voldoening. Het doet me lichamelijk en mentaal enorm goed voelen. Tijdens het sporten kan ik me uitleven in zaken die ik graag doe, vergeet ik alles wat er in de wereld aan het gebeuren is en haal ik hier enorm veel energie uit. Zie het als een soort therapie! Naast het enorme plezier dat je hier aan beleeft, leer je nieuwe mensen kennen maar leer je ook jezelf kennen! Uiteraard komt plezier altijd op de eerste plek, dit tracht ik dan ook altijd te hebben.”

We zijn erg blij om je met deze stage mee te kunnen klaarstomen om in het werkveld te stappen, Jannick. Je bent een toffe kerel met heel veel passie voor al hetgeen je doet. Nog eventjes knallen met je stage en dan genieten! (al dan niet tijdens een ritje op jouw splinternieuwe moto 😉 )

Heb je ook interesse om les te geven bij Jespo?

Neem dan zeker contact op met Kaat van Jespo:

Kaat Dimov
Sportpromotor sportgroepen en vrijwilligers
E-mail: kaat@jespo.be

Heb je ook interesse om tijdens een schoolvakantie een Jespo-sportweek te begeleiden?

Neem dan zeker contact op met Michael van Jespo:

Michael Vermost
Sportpromotor communicatie en evenementen
E-mail: michael@jespo.be