Vrijwilliger in the sportlight: Abdulrahman Talib

Elke maand zetten we een vrijwilliger in the sportlight. Ditmaal is dat Abdulrahman Talib, sportlesgever bij Basketbal Kiel.

Abdulrahman is geboren in Irak en verbleef een lange tijd in Oekraïne. Daar studeerde hij af als biomedisch ingenieur en speelde hij basketbal en volleybal.

In 2014, zeven jaar geleden, verhuisde Abdulrahman naar België en leerde hij als anderstalige nieuwkomer de Nederlandse taal. Op gebied van sport haalde hij het diploma aspirant-initiator atletiek en initiator basketbal. Abdulrahman startte zo bij Buurtsport met het geven van basketbal- en atletieklessen. In 2019 kwam hij ook bij basketbalclub Willibies terecht als coach. Zelf speelt Abdulrahman momenteel volleybal bij Merksem.

“Ik leerde Jespo kennen via Diana Elena, die toen de basketballes gaf bij Basketbal Kiel. Na contact met Stijn, werd ik vorig jaar vrijwilliger bij Jespo. Sport is alles voor mij. Ik vergeet tijdens het sporten alle problemen en probeer de kinderen te laten genieten van elk moment.”

Buiten zijn sportieve engagement bij Jespo, is Abdulrahman ook actief bij Dokters van de Wereld, Buurtsport en Instuif Andante vzw, een ontmoetingscentrum voor personen met een psychische kwetsbaarheid. Daarnaast heeft hij een eigen kapsalon en werkt hij als permanentieverantwoordelijke bij Herstelopvang.

Je merkt aan alles dat Abdulrahman een enorm veelzijdig en geëngageerd persoon is met een enorme interesse in sport. Moest de mogelijkheid er geweest zijn, had hij het liefst van al wel professioneel basketballer willen worden, maar in Irak kreeg hij die kans helaas niet.

We zijn heel blij dat we op jou kunnen rekenen, Abdulrahman. Dankjewel daarvoor!

Heb je ook interesse om les te geven bij Jespo?

Neem dan zeker contact op met Stijn van Jespo:

Stijn Adams
Sportpromotor sportgroepen en vrijwilligers
E-mail: stijn@jespo.be

Ben je anderstalig en wil je sportcoach worden?

Neem dan zeker contact op met Tawfeek van Jespo:

Tawfeek Zen Alabden
Projectmedewerker ‘Sportieve taaloefenkansen NT2’
E-mail: tawfeek@jespo.be