Vrijwilliger in the sportlight: Ben Roggeman

Elke maand zetten we een vrijwilliger in the sportlight. Ditmaal is dat Ben Roggeman. Ben startte zelf in 2011 als deelnemer bij Muurklimmen Deurne. En zoals bij vele van onze sportlesgevers, is ook Ben bij Jespo (aan de muur) blijven hangen. Zo kreeg hij in 2017 de kans om zich als sportlesgever te ontplooien. Dat deed hij met glans!

“Ain’t no mountain high enough!” of “The sky is the limit”. Twee motto’s die helemaal matchen met de passie van Ben: muurklimmen.

Ben startte tien jaar geleden zelf als deelnemer bij Muurklimmen Deurne, in klimzaal Wallstreet. En of hij zich daar amuseerde! Zaterdagnamiddag, dat was muurklimmen bij Jespo! Toen Ben te oud werd, kreeg hij van Jespo de kans om op zijn beurt zelf les te geven. Daar hoefde hij niet lang over na te denken!

“Als sportlesgever bij Muurklimmen Deurne kon ik contact houden met de mensen die ik had leren kennen als deelnemer, maar dan op een hele andere manier. Ik kon ook al hetgeen ik zelf aangeleerd had gekregen, op mijn beurt doorgeven aan de deelnemers. Dat vond ik echt super fijn!”

Op die manier leerde Ben Jespo eerst kennen als deelnemer en vervolgens als sportlesgever. Het viel hem op hoeveel enthousiaste vrijwilligers sportles geven bij Jespo en dat je echt terecht kan bij het team als dat nodig is.

“De grootste sterkte van Jespo is voor mij dat deelnemers echt kunnen deelnemen voor het plezier. Je hoeft niet altijd persé te winnen om plezier te maken, dat toont Jespo in alles wat ze doen.”

Muurklimmen is niet het enige waar Ben zich in uitleeft. Zo houdt hij ook van joggen, zwemmen en leiding geven bij de scouts van Sint-Bernadette 49/80 in Deurne. “Al deze dingen maken het mogelijk om even alles van me af te laten vallen en me gewoon gezonder in m’n vel te doen voelen.”

Vallen, dat neemt Ben ook letterlijk. Zijn grote doel is om een reis te maken naar Californië en daar te leren skydiven. En als het even kan tussendoor El Capitan beklimmen, net zoals één van de figuren waar hij erg naar opkijkt: Tom Waes. Maar daar is nog véél oefening voor nodig.

We hopen in elk geval dat je nog heel lang blijft hangen bij Jespo, Ben!

Heb je ook interesse om les te geven bij Jespo?

Neem dan zeker contact op met Stijn van Jespo:

Stijn Adams
Sportpromotor sportgroepen en vrijwilligers
E-mail: stijn@jespo.be