Ben je anderstalige nieuwkomer en wil je sportles geven bij Jespo?

Jespo zoekt binnen het project ‘Sportieve taaloefenkansen NT2’ anderstalige nieuwkomers die zich graag willen inzetten als sportlesgever.  Wij helpen jou met de voorbereiding en het geven van de sportles en creëren extra taaloefenkansen.

In dit artikel geeft onze nieuwe projectmedewerker ‘Sportieve taaloefenkansen NT2’, Tawfeek (30),  meer uitleg over het project. Tawfeek is zelf bijna 5 jaar in België en zal sportieve anderstalige nieuwkomers motiveren om sportlesgever te worden.

“Elk schooljaar organiseert Jespo meer dan 50 verschillende wekelijkse sportactiviteiten over heel Antwerpen. Plezier maken en iets bijleren komt tijdens onze recreatieve sportactiviteiten altijd op de eerste plaats. Iedereen is en voelt zich welkom bij Jespo!

Ik zal de komende twee jaar het project ‘Sportieve taaloefenkansen NT2’ bij Jespo uitwerken. Met dit project willen we, met de steun van Atlas, inzetten op het aantrekken en actief begeleiden van anderstalige nieuwkomers als sportlesgever. Zo willen we hen de kans geven om hun Nederlands te oefenen en tegelijkertijd (werk)ervaring op te doen in een taalrijke omgeving en zorgen voor meer niet-formele taaloefenkansen via sport.

Alle nieuwkomers die interesse hebben om sportactiviteiten te begeleiden zijn welkom bij Jespo! Ook ik ben gestart als vrijwillige sportlesgever bij Jespo en nu kan ik zelf nieuwkomers begeleiden in de sport. Die extra begeleiding is nodig om er een succes van te maken.

Ik ben ervan overtuigd dat er heel wat potentieel zit bij de nieuwkomers. Er zijn heel wat nieuwkomers die graag sportactiviteiten met kinderen willen begeleiden. Alleen weten ze niet altijd bij welke organisatie dat dat kan en/of deze organisatie wel open staat voor anderstalige nieuwkomers. Wij zijn er voor hen!”

Jespo zoekt vooral sportieve profielen die in hun land van herkomst eventueel al enige (sport)pedagogische ervaring hebben opgedaan, al zijn gemotiveerde nieuwkomers, zonder ervaring en met een lager taalniveau zeker ook welkom!

“We willen er in de eerste plaats voor zorgen dat anderstalige nieuwkomers die interesse hebben om sportactiviteiten met kinderen te begeleiden de weg naar Jespo vinden. We willen dat anderstalige nieuwkomers de kans krijgen om zich in te zetten als sportlesgever en daarin maximaal ondersteund worden. We helpen hen graag verder om ervaring op te doen en hun taal te oefenen. We zoeken samen naar een aangepaste (sport)taak.”

Wil je graag meer informatie over het project Sportieve taaloefenkansen NT2 van Jespo?

Neem dan zeker contact op met Tawfeek van Jespo:

Tawfeek Zen Alabden
Projectmedewerker ‘Sportieve taaloefenkansen NT2’
Tawfeek@jespo.be of 0465 453 990

Het project ‘Sportieve taaloefenkansen NT2’ van Jespo is er met de steun van: