Vrijwilliger in the sportlight: Timmy Kornas

Elke maand zetten we een vrijwilliger in the sportlight. Ditmaal is dat Timmy Kornas. Lesgever bij Triatlon Kiel en Zwemmen Berchem. Als extra geeft hij ook uurtje zwemles op maandag aan de deelnemers van Waterpolo Berchem.

Timmy is sinds vorig schooljaar vrijwillige sportlesgever bij Jespo. Als initiatior in de triatlonsport en met een opleiding ‘personal trainer’ op zak, wilde hij zijn kennis overbrengen naar kinderen. Toen hij via internet zag dat Jespo op zoek was naar lesgevers, besloot hij om te reageren op de vacature en contact op te nemen met Stijn, onze sportpromotor ‘sportgroepen en vrijwilligers’.

“Na mijn sollicitatiegesprek met Stijn had ik een heel positief gevoel bij Jespo. Ik kende de organisatie op voorhand niet, maar voelde meteen een klik. Zowel het team, als het concept en de doelgroep spraken me enorm aan. En zo kan ik nog wel even doorgaan hoor!”

Die eerste positieve ervaring tijdens het kennismakingsgesprek was maar een voorproefje, de geschepte verwachtingen werden volledig ingelost bij de eerste sportles:

“Je kan als sportlesgever terugvallen op een geweldig team, de leerlingen zijn allemaal dolenthousiast en de omkadering is TOP! Zowel bij de trainers, als deelnemers krijgt echt IEDEREEN een kans. Je kan je echt ontplooien en groeien bij Jespo. Verschillende factoren geven Jespo nog net dat ietsje extra in vergelijking met andere sportclubs: de verschillende leeftijden van deelnemers, de sportactiviteiten waaraan jongens én meisjes kunnen deelnemen, maar ook de verschillende afkomst van deelnemers. IEDEREEN is welkom!”

Timmy geeft wekelijks vier uur sportles bij Triatlon Kiel en één uur aan de zwemmers in Berchem. Op maandag geeft hij nog een uurtje extra zwemles aan de deelnemers van Waterpolo Berchem. Mocht hij kunnen, zou hij nóg meer sportles willen geven… maar als papa van twee kindjes met een fulltime-job als zelfstandig sportcoach en redder in zes zwembaden, is dat helaas niet mogelijk: “Naast alle genoemde bezigheden, doe ik bovendien ook zélf aan triatlon. Zo train ik elke week toch zo’n vijftien uur om deel te nemen aan (halve) triatlonwedwedstrijden. Helaas zijn er nog steeds maar 24 uren in één dag…” 🙂

In 2020 nam Timmy deel aan zijn eerste halve triatlon, en dat smaakte naar meer. Zo zal hij in 2021 zijn eerste volledige triatlon zwemmen, lopen en fietsen. Chapeau!

“Triatlon is de ideale uitlaatklep voor mij. Na een zware dag werken of thuis, de fiets op springen of loopschoenen aan en even aan niets denken. Dat is zo fijn. Ook de kans om voor één doel af te wisselen tussen drie sporten is super fijn. Ideaal voor iemand als ik die vroeger alles snel beu was.”

Het mag niemand verbazen dat Timmy zijn hart voor 300% in de triatlonsport ligt. Zo zou hij maar wat graag een eigen triatlon-academie oprichten. Ook zijn favoriete sportfiguur aller tijden moeten we in de triatlonsport zoeken: de afscheidnemende triatleet Frederik Van Lierde, die in 2013 wereldkampioen werd in Hawai. “Het blijft jammer dat de triatlonsport wat ondergewaardeed is en weinig media-aandacht krijgt.”

Om het interview af te sluiten, vroegen we Timmy nog naar zijn laatste tips voor mogelijke sportlesgevers en deelnemers:

“Mijn laatste tips? Voor mogelijke sportlesgevers: neem gewoon contact op met Jespo en probeer het. Ik beloof je dat je, net als ik, na één les al verk(n)ocht bent aan de sportlessen bij Jespo. En voor alle deelnemers: maak plezier, geniet van je sport en doe vooral wat je graag doet! Behalve tijdens mijn sportles, dan moet er geluisterd worden…”

We zijn heel blij met al jouw inzet voor Jespo en hopen je nog lang aan boord te hebben als sportlesgever, Timmy!

Heb je ook interesse om les te geven bij Jespo?

Neem dan contact op met Stijn voor meer info.