Vrijwilliger in the sportlight: Brendy De Smet

Elke maand zetten we een vrijwilliger in the sportlight. Ditmaal duiken we het zwembad in met zwemlesgeefster Brendy De Smet. Sinds het sportjaar 2017-2018 geeft Brendy elke woensdagnamiddag zwemles bij Zwemmen Ekeren. Van waterwennen (fase 1) tot afstandszwemmen (fase 4); als hoofdverantwoordelijke van de zwemgroep zorgt ze ervoor dat de kinderen elke week een leerrijke, maar ook super-leuke les hebben.

Als leerkracht lager onderwijs en mama van Lars, haar zoontje van zes jaar, heeft Brendy al flink de handen vol. Toch vindt ze het erg leuk om dit te combineren met het geven van zwemlessen bij Zwemmen Ekeren. Via haar school hoorde ze al vaker over Jespo en toen ze de vacature zag passeren, hoefde ze niet te twijfelen: “Ik vind het idee achter Jespo heel mooi. Jespo maakt sporten toegankelijker voor alle kinderen, en zo’n initiatief wil ik graag mee steunen!”

“De fijne sfeer tussen de vrijwilligers, de mogelijkheid tot bijscholing en de goede ondersteuning/opvolging door het team van vaste medewerkers maakt lesgever zijn bij Jespo erg leuk.” Ook helpt Brendy af en toe mee op een evenement van Jespo en leert ze zo veel nieuwe vrijwilligers kennen.

Zelf speelde Brendy jaren softball, maar door een gebrek aan tijd kon ze deze sport niet langer beoefenen. Wel is ze nog steeds official scorer voor de Nederlandse baseball- en softballbond! In haar vrije tijd maakt Brendy graag uitstapjes en speelt ze met haar zoon. Uitgeput van al dat spelen, ploft ze vervolgens in de zetel voor een avondje bingewatchen op Netflix.

Mocht ze het grote lot winnen, dan gaan die centjes naar de afbetaling van haar huis en naar enkele mooie reizen. “Misschien adopteer ik wel een pinguïn!” – Een dier dat niets liever doet dan in het water vertoeven… Waarom verbaast ons dat niet? 🙂 –

Wil je zelf Brendy een handje helpen bij de begeleiding van Zwemmen Ekeren? Of misschien eerder als zwemlesgever bij één van onze andere zwemgroepen in Wilrijk of Merksem? Neem dan zeker contact op met Stijn voor meer info.

Ook voor andere sporten zoeken we nog sportlesgevers! Klik hier voor een overzicht van alle vacatures.