Vrijwilliger in the sportlight: Sam Jansen

Deze maand zetten we opnieuw een vrijwilliger in onze sportlight. Ditmaal is dat Sam Jansen. Sam is een bezige bij: naast student zijn, is hij hoofdverantwoordelijke van de Bewegingsschool in Berchem, verzamelt hij graag Amerikaanse stripboeken en zegt hij geen ‘nee’ tegen een dansje of ‘twee’, want al van kleins af aan zit Sam vol met danskriebels.

Jespo vindt hij de ideale leerschool als voorbereiding op een latere job als leraar. Dat hij de kinderen, wetende dat ze graag komen, kansen kan geven om hun (sociale) vaardigheden aan te leren die ze heel hun leven zullen gebruiken, geeft hem een onbeschrijfelijk gevoel. Dat wist ook zijn neef Michael Vermost, onze sportpromotor, die Sam gerekruteerd heeft.

Sam geeft dan ook toe dat hij al veel heeft bijgeleerd bij Jespo. Elke week smijt hij zich volledig in de lessen van de bewegingsschool. Daar speelt hij graag in op de fantasie van de kinderen waardoor de les sport één groot avontuur wordt. Kortom, als toekomstig leraar kan hij alleen maar toejuichen wat Jespo doet. Met 10 miljoen zou Sam het overgrote deel doneren aan een goed doel, dat verklaart ook waarom hij zich ooit wil inzetten voor  een organisatie die zich bezig houdt met kinderarmoedebestrijding. Het liefst zou Sam zijn diploma halen en reizen maken van Amerika en Mexico tot Marokko en China. Als zijn bucketlist helemaal is afgevinkt, wil hij ooit wakker worden als topdanser, bovendien zou hij er niks op tegen hebben mochten we één dag in het jaar al dansend en zingend naar het werk of school gaan.

Bedankt voor je inzet Sam en nog veel succes met je studie.

Heb je ook interesse in vrijwilligerswerk bij Jespo? Neem dan contact op met Stijn voor meer info.