Vrijwilliger in the sportlight: Britt Vankrinkelen

Elke maand zetten we een vrijwilliger in the sportlight. Op 12 januari 2022 start de tweede lessenreeks van Ski Wilrijk. Begin je met skiën? Dan zal je Britt Vankrinkelen, onze skimonitor bij de beginners ongetwijfeld tegenkomen op de eeuwige sneeuw van indoor sneeuwbaan Aspen. In dit artikel leer je haar alvast een beetje beter kennen.

Britt is twintig lentes jong en zit momenteel in haar 3de jaar Bachelor Communicatiewetenschappen aan de universiteit Antwerpen. Ze geeft elke woensdagnamiddag twee uurtjes skiles op de piste in Aspen.

“Het is zo leuk om skiles te geven. Normaal kan je maar een paar keer per jaar écht kan gaan skiën in de bergen. Nu kan ik vanaf september tot april wekelijks van de piste glijden. Leuker nog: ik kan er voor zorgen dat kinderen kunnen skiën tegen dat ze naar de bergen gaan! Jespo beseft daarnaast ook heel goed dat al hun lesgevers dit als vrijwilliger in hun vrije tijd doen. Je voelt dat ze dat enorm appreciëren.”

Ze zocht lang naar een sport die ze, naast skiën, echt leuk vond en probeerde heel veel sporten uit. Zo kwam Britt uiteindelijk ook bij rope skipping uit. Dat deed ze acht jaar lang, maar door knieproblemen is ze moeten stoppen… Anders zou ze zéker nog aan het rope skippen zijn!

Britt geniet erg van het studentenleven en gaat graag eens een avondje dansen. Ze houdt er ook van een puzzel te maken of gewoon gezellig iets drinken met vrienden om bij te babbelen. Naast vrijwilligerswerk bij Jespo, begeleidt ze ook kampjes voor kleuters en jongeren bij Gekkoo en Activak.

Moest Britt ooit het geluk hebben om de lotto te winnen, zou ze met de voetjes op de grond blijven en niet al te zot doen. Een extra paar skilatten en een verwarmd zwembad, die zullen zeker aangekocht worden. Wij weten al wie de eerste zal zijn om een winterduik in het water te nemen als het dan nog eens sneeuwt in België. 🙂

“Het Swarovski-kasteel van Assepoester koop ik sowieso ook. Ik ben zot van Swarovski-beeldjes en zou het zalig vinden om het elke dag op mijn kast te zien staan!”

Aan alle kinderen en jongeren wil ze tot slot zeker dit nog meegeven:

“Blijf zoeken naar een sport die echt iets voor jou is en die je echt leuk vindt. Alleen dan kan je echt ten volle genieten van het sporten. Ik ben zelf nooit een sportief persoon geweest, tot ik de sport vond die mij echt lag. Elk kind moet dat gevoel krijgen als die zijn sport aan het uitoefenen is, alleen dan blijf je het ook volhouden en dat is belangrijk want het is ook nog eens gezond.”

Bedankt voor al je inzet, Britt. We hopen je nog lang in Jespo-outfit van de piste te zien glijden!

Heb je ook interesse om les te geven bij Jespo?

Neem dan zeker contact op met Kaat van Jespo:

Kaat Dimov
Sportpromotor sportgroepen en vrijwilligers
E-mail: kaat@jespo.be