Vrijwilliger in the sportlight: Jelena Kostic

Elke maand zetten we een vrijwilliger in onze sportlight. Ditmaal is dat Jelena Kostic, studente Secundair Onderwijs lichamelijke opvoeding en bewegingsrecreatie, een fervent handbalster en danslesgeefster bij Hiphop Berchem.

Jelena heeft het altijd al leuk gevonden om zich met kinderen en jongeren bezig te houden en hen dingen te kunnen aanleren. Ze staat dan ook elke les met een grote lach voor de groep als lesgeefster bij Jespo. Dat deed ze eerst op woensdagnamiddag bij de handbalgroepen in Hoboken in de Sportschuur. Ook begeleidde ze er mee de Bewegingsschool. Jelena liep voor haar studies stage bij Hiphop Berchem. Dat vond ze duidelijk erg leuk, want ze twijfelde dan ook niet om na afloop van haar stage de begeleiding van deze dansgroep verder te zetten.

“Ik wil de kinderen niet alleen een geweldige choreografie meegeven, maar ook sociaal contact,motorische vaardigheden en  respect naar elkaar toe en dat ze gewoon moeten genieten tijdens het dansen en dat ze het natuurlijk het leuk vinden.”

Wat Jelena vooral opvalt bij Jespo is het familiegevoel: “Iedereen kent iedereen en geeft zich voor de volle 100%. Ik vind het ook geweldig dat Jespo verschillende vormingen organiseert voor haar vrijwilligers. Zo kunnen wij onszelf ook ontwikkelen en onze manier van lesgeven ook verbeteren, wat dan weer positief is voor de deelnemers!”

Tijdens de schoolvakanties is Jelena ook actief als vrijwilliger bij Jongerentravel en Splash&Go. Maar dat is niet alles! Ze geeft ook nog bijles Nederlands en wiskunde aan kinderen van de lagere school, werkt als student bij Skechers in Wijnegem en zet graag eens een stapje in de wereld.

Naast dansen, doet ze graag aan aquagym, crossfit en spinning. Het liefst van al doet ze handbal, wat ze in de eerste en tweede ploeg van Olsé Merksem beoefent. “Ik speel héél graag handbal, daar kan ik al mijn frustraties en energie kwijt.”

Blijf zo voortdoen, Jelena. We zijn blij dat we op jouw inzet kunnen rekenen bij Jespo!

Heb je ook interesse in vrijwilligerswerk bij Jespo? Neem dan contact op met Stijn voor meer info.