Vrijwilliger in the sportlight: Jessy De Winter

Elke maand zetten we een vrijwilliger in onze sportlight. Ditmaal is dat Jessy De Winter, vaste waarde binnen het team begeleiders van onze sportweek Plons, de sportieve kikker. Ook deze zomervakantie duikt Jessy samen met de kleuters het water in. Dat wordt weer een spetterende sportweek!

Tijdens haar eerste schooljaar als kleuterjuf leerde Jessy haar enthousiaste en energievolle collega Fatiha Zgaoui kennen. Ze stelde haar al heel snel de vraag of ze op woensdag zin had om mee bij Jespo watergewenning te geven aan jonge kinderen . Ik stemde toe en werd 2 jaar lang vrijwilliger watergewenning in het zwembad Wezenberg.

Jessy zag al heel snel dat Jespo een fijne en laagdrempelige sportorganisatie is. Daarnaast wilde ze al lang vrijwilligerswerk aangaan. De beslissing was dus snel gemaakt. 🙂

“Tijdens, maar vooral na het sporten heb ik altijd een goed gevoel. Ik wil kinderen het belang van veel, graag en juist bewegen meegeven. Ik wil ze veel laten ervaren door dingen zelf uit te proberen en te ontdekken.”

Niet alleen was Jessy 2 jaar lang zwemlesgever watergewenning. Ze begeleidt ook al 7 jaar lang de sportweek ‘Plons, de sportieve kikker’ in Hoboken, zowel tijdens de paasvakantie, als zomervakantie. Daar gaat ze in de voormiddag eerst met de kleuters in het water, om nadien leuke spelletjes te spelen.

“De kracht van Jespo is volgens mij dat de organisatie kinderen met verschillende sociale achtergronden een brede waaier aan sportkansen biedt. Dat doet ze bovendien op een goedkope en erg fijne manier! Bij Jespo leer je fijne kinderen, ouders en andere vrijwilligers kennen. Je maakt er zelfs vrienden voor het leven.”

Als kleuterjuf is Jessy uiteraard graag in de weer met kinderen. Daarnaast houdt ze van lezen en woont ze graag concerten of theatervoorstellingen bij. Wat bovenaan haar bucketlist staat, is figureren in een film of theaterstuk. En als je Jessy wat beter leert kennen, weet je dat ze ook heel graag lacht!

Altijd blijven lachen, Jessy. We zijn blij dat je in ons team zit!

Heb je ook interesse in vrijwilligerswerk bij Jespo? Neem dan contact op met Stijn voor meer info.