Vrijwilliger in the sportlight: Kim Vanmarsenille

Elke maand zetten we een vrijwilliger in the sportlight. Deze maand laten we spring-in-’t-veld Kim Vanmarsenille aan het woord. Na jarenlang lesgeven bij Ropeskipping Antwerpen zet ze na dit schooljaar een stapje terug. Een gigantische DANKJEWEL is hier op zijn plaats!

Kim, mama van 2 kindjes, is 38 jaar oud en geeft les in de lagere school ‘De Kleine Stad’. Elke woensdagnamiddag tussen 14u00 en 15u00 springt ze samen met de deelnemers van Ropeskipping Antwerpen in Stedelijk Lyceum Quellin en leert ze hen de leukste trucjes. Ze doet daarnaast ook graag aan snowboarden.

Als kind sportte ze zelf bij Kindervreugd: eerst ballet en turnen, later ropeskipping. Ze werd er later ook vrijwilliger. Toen Jespo werd opgericht, toonde ze ook daar haar enorme engagement. Kim heeft een hart voor lesgeven en doet graag aan ropeskippen, dé ideale combo om bij Jespo voor de groep te staan! Het begon allemaal toen ze (héél lang geleden) lesgeefster Katrien met haar ropeskipping-groepje een optreden zag geven op de nieuwjaarsreceptie van Kindervreugd en Jespo. Het kriebelde zó dat ze naar Katrien ging en haar de vraag stelde of ze extra hulp nodig had bij haar lessen. Vanaf toen werd Kim vrijwillige sportlesgever bij Jespo… En bleef ze het jaar na jaar leuk vinden!

“Ik vind het heel aangenaam dat we altijd heel goed geïnformeerd worden en snel antwoord krijgen op onze vragen. Bij Jespo voel ik me het hele jaar door echt gewaardeerd voor mijn inzet. De medewerkers nemen écht de tijd om alle lesgevers te leren kennen.”

Niet alleen geeft Kim op woensdagnamiddag les, ze helpt af en toe ook mee op een evenement of geeft een initiatie ropeskipping tijdens de zomervakantie. Ook op school toont ze actief dat ze lesgeeft bij Jespo:

“Trots loop ik op school rond met mijn Jespo-rugzak. Leerlingen spreken me daar dan soms over aan. Daar leid ik uit af dat ook zij fijne ervaringen met Jespo hebben. Met onze school proberen we ook mee te doen met scholenwedstrijden van Jespo. Ik vond dat als kind erg leuk en vind het daarom ook leuk dat Jespo die kans biedt aan leerlingen van de lagere school van nu.”

In haar vrijetijd leest Kim graag een boek, knutselt of haakt ze graag. Wandelen, afspreken met vrienden, naar het toneel gaan of gezelschapspelletjes vindt ze ook erg leuk. Omdat haar kindjes heel wat tijd opeisen, sport Kim zelf niet meer actief, al houdt ze wel van actieve vakanties en probeert zich zoveel mogelijk met de fiets te verplaatsen.

“Mijn klaslokaal is op de derde verdieping. Elke dag nemen we dus heel vaak de trap. Ik vind het heel belangrijk dat kinderen veel sporten en veel bewegen. Zelf voel ik me na het sporten altijd goed: ik word gelukkig van sporten en ben ervan overtuigd dat je je door te sporten gewoon beter voelt, zowel fysiek als mentaal.”

Bedankt voor al je inzet, Kim. Spring zeker nog eens binnen, onze deur staat altijd voor je open!

Heb je ook interesse om les te geven bij Jespo?

Neem dan zeker contact op met Kaat van Jespo:

Kaat Dimov
Sportpromotor sportgroepen en vrijwilligers
E-mail: kaat@jespo.be