Vrijwilliger in the sportlight: Yuna Brat

Elke maand zetten we een vrijwilliger in the sportlight. Deze maand is het de beurt aan sportlesgeefster Yuna Brat. Al sinds Yuna een kleuter was, sport ze bij Jespo: elke week ging ze dansen bij Spirit Jazzdans, ook leerde ze bij Jespo zwemmen. Nu is Yuna al enkele jaren zelf sportlesgeefster en begeleidt ze tijdens de schoolvakanties ook sportweken.

Yuna, bijna 20 jaar, begon op haar 4 jaar al met sporten bij Jespo: dansen en zwemmen. Ook haar broers deden sport bij Jespo toen zij nog kind waren… De Jespo-microbe is dus duidelijk goed rondgegaan bij de familie Brat. Yuna werkt heel graag met kinderen. Geen verrassing dus dat ze nu als kinderverzorgster werkt in kleuterscholen.

“Van kleins af aan heb ik gedanst bij de groep Spirit Jazzdans. Na jarenlang zelf gesport te hebben, kriebelde het enorm om kinderen hetzelfde plezier te kunnen geven. Ik stond de eerste keer voor de groep kinderen bij Spirit Jazzdans. Dat was zó leuk!”

Naast dansen, heeft Yuna ook jarenlang geturnd. Omdat de combinatie studies en dansles geven vorig schooljaar moeilijk was, ruilde ze het dansen in voor het turnen en gaf ze elke dinsdagavond turnles bij Tumbling Antwerpen. Het komende sportjaar zal ze naast de lessen Tumbling ook  haar eerste passie terug doen: dansles geven op woensdagnamiddag bij Spirit Jazzdans.

“Jespo is een echte familie: iedereen is vriendelijk tegen elkaar en probeert elkaar te helpen, ook al ken je elkaar eigenlijk nog niet zo goed. Door het grote aanbod is er ook keuze voor elk kind en ook de sportlesgevers krijgen alle kansen die ze nodig hebben. Er wordt op een persoonlijke manier gezocht naar een manier waarop jij zelf het best kan groeien, wat héél fijn is en een aangename werksfeer creëert.”

Tijdens de schoolvakanties begeleidt ze daarnaast mee sportweken bij Jespo. Je vindt haar ook soms terug als begeleider van een activiteit bij Gekkoo. Of dat niet genoeg is, is Yuna elke vrijdag en zaterdag bij de ‘Dance & Show academy’ waar ze musical en extra danslessen volgt voor dans ensemble.

“Ik zou echt een gat in de lucht springen als ik ooit kan meespelen in een televisieserie, film of musical. Ik kijk enorm op naar de dansers en choreografen van Studio 100 en hoop er ooit deel van uit te kunnen maken.”

Doe zo verder, Yuna. Het is leuk om je al zingend en dansend door het leven te zien gaan in die mooie Jespo-outfit! 🙂

Heb je ook interesse om les te geven bij Jespo?

Neem dan zeker contact op met Kaat van Jespo:

Kaat Dimov
Sportpromotor sportgroepen en vrijwilligers
E-mail: kaat@jespo.be