Vrijwilliger in the sportlight: Mayra Vermeulen

Elke maand zetten we een vrijwilliger in the sportlight. Deze maand laten we Mayra Vermeulen aan het woord, een enthousiaste jonge lesgeefster die je elke week aan het werk kan zien bij de groep U9 van Waterpolo Ekeren.

Mayra is 15 jaar en geeft nu haar 2de schooljaar les bij Jespo aan de U9 waterpolo in Ekeren. Ze startte zelf met Waterpolo bij Jespo toen ze 7 jaar oud was. De microbe kreeg haar erg te pakken, want ondertussen speelt ze nog steeds waterpolo! Dat doet ze bij MZVA: Merksemse zwemvereniging Antwerpen. Een sportieve geest in een sportief lichaam, daar wil Mayra voor staan. Met vooral héél veel plezier maken.

“Mijn zus, Tjade, speelt ook waterpolo. Toen ik zelf nog geen waterpolo deed, ging ik vaak mee naar haar trainingen. In het begin vond ik dat niet zo interessant om te zien, maar na te hebben deelgenomen aan een tornooi voor U9 in het Antwerpse Wezenberg-zwembad, U9 was ik verkocht en heb ik mij ingeschreven via Jespo bij de waterpolo U9. En zo ben ik nu nog steeds actief in waterpolo.”

Mayra reageerde heel enthousiast op onze vraag om mee les te geven aan de waterpologroep. Haar zus deed dit ook al enkele jaren met heel veel plezier, dus lang hoefde ze niet te twijfelen. Onder leiding van Guy Coertjens kreeg ze de kans om haar passie over te brengen op de kinderen.

“Ik vind het heel leuk om voor een groep met kinderen te staan en hun lachende gezichtjes te zien! Bovendien biedt Jespo haar sportlesgevers heel veel gratis vormingen aan en krijgen we ook een goede ondersteuning van het Jespo-team.”

Naast waterpolo, rijdt Mayra ook graag paard. Als ze misschien ooit de kans zou krijgen, zou ze ook wel eens graag lesgeven in het paardrijden. Mayra verzorgt tijdens haar vrijetijd ook paarden en leest daarnaast ook graag boeken.

Binnenkort zal Mayra ook proberen om haar initiatorcursus zwemmen tot een goed einde te brengen. Dan kan ze de allerkleinste waterratten van de waterpologroep nóg beter helpen bij de basis van zwemmen.

“Ik raad iedereen die graag met kinderen en jongeren bezig is en graag sport, aan om ook vrijwilliger te worden bij Jespo! Het is niet alleen superleuk om elke week weer voor een groep kinderen te staan, maar het is ook super leerrijk. Als ik met vragen zit kan ik steeds bij de Jespo-familie terecht.”

Toen we haar tot slot vroegen waar ze absoluut nog naar uitkijkt, antwoordde ze dat voor een tijd in het buitenland studeren, of misschien ooit werken, wel een leuke ervaring zou zijn. Daar de cultuur opsnuiven, lijkt haar top.

Dankjewel Mayra voor jouw inzet. We kijken uit om je nog héél lang in Jespo-outfit te zien: aan het zwembad of misschien wel in de paardenmanège. 🙂

Heb je ook interesse om les te geven bij Jespo?

Neem dan zeker contact op met Kaat van Jespo:

Kaat Dimov
Sportpromotor sportgroepen en vrijwilligers
E-mail: kaat@jespo.be