Vrijwilliger in the sportlight: Lien Verberck

Elke maand zetten we een vrijwilliger in the sportlight. Ditmaal is dat Lien Verberck. We leerden Lien voor het eerst kennen tijdens de sportdag voor de Zomerschool. Daar leerde ze in kleine groepjes de Jespo-dans aan. Een laatste test voor het échte werk: de wekelijkse lessen bij Hiphop Berchem! Ook begeleidde ze de voorbije herfstvakantie de Antwerpse sportweek Showdance.

Lien was op zoek naar een kleine bijverdienste toen ze een flyer van Jespo in haar handen kreeg. De keuze voor Jespo was snel gemaakt. “Zeg nu zelf… Wat is er beter dan mijn passie voor dansen te kunnen combineren met een klein zakcentje?! Daarnaast vind ik het ook super fijn om kinderen iets bij te leren!”

De kracht van Jespo, dat zijn volgens mij de vrijwilligers zelf en de manier waarop iedereen met je omgaat. “Vrijwilliger worden bij Jespo is terechtkomen in een heel warme, hechte groep mensen. Je wordt omarmt en begeleidt door een aangenaam team. Je voelt je hier niet zomaar een vrijwilliger.” 

Als nieuwe lesgever dans stond Lien in september voor het eerst voor haar nieuwe groep, de deelnemers van Hiphop Berchem. Dat viel reuzegoed mee! Lien is thuis in alle stijlen: van klassiek tot hiphop. Ze is vooral erg blij dat ze haar passie, dansen, kan doorgeven aan de kinderen: “Hen met een glimlach naar huis doen gaan na een sportles, dat is geweldig.”

Of dat nog niet genoeg is, danst Lien zelf ook nog 4 keer per week bij haar eigen dansschool, is ze vrijwilliger in het jeugdcentrum van Ekeren en staat ze in de leiding bij de Chiro. Daarnaast reist Lien erg graag. Met Canada en Finland helemaal bovenaan de bucketlist, zou ze graag eens duiken in een adembenemend koraalrif, zwemmen tussen de dolfijnen én eindelijk in split kunnen zitten! 🙂 (Bijna vergeten, tussendoor studeert ze ook nog orthopedagogie.) Je hoort het… een bezige dame met mooie dromen.

“Sport, en meer specifiek dansen, maakt mij écht gelukkig. Het is mijn ontspanning, mijn uitlaatklep en mijn passie. Ik zou het voor geen geld van de wereld willen missen in mijn leven. Kinderen zouden ook zoiets moeten hebben. Iets waar je van geniet en wat je graag doet.”

Een droom om jou in onze familie te hebben, Lien! #meerdaneenclub

Heb je ook interesse in vrijwilligerswerk bij Jespo? Neem dan contact op met Stijn voor meer info.