Vrijwilliger in the sportlight: Wout Van Hoof

Elke maand zetten we een vrijwilliger in onze sportlight. Ditmaal is dat Wout Van Hoof, al enkele jaren een vaste waarde binnen het team van begeleiders van onze sportweek ‘Showdance’. Ook de komende herfstvakantie zal hij samen met een groep enthousiaste deelnemers toewerken naar een geweldig toonmoment voor de ouders.

In onze zoektocht naar enthousiaste (en getalenteerde) danslesgevers voor sportweken kwamen we via één van onze eigen danslesgevers bij Wout terecht. We vroegen voorzichtig of hij het zag zitten om op amper 16-jarige leeftijd voor een groep enthousiaste meisjes (en ook enkele jongens!) te staan. Niet evident, maar met heel wat danservaring, ook als dansleerkracht, liet Wout ons al snel zien dat we ons nergens zorgen over hoefden te maken.

Inmiddels is Wout ook al ietsje ouder en behoort hij tot het vaste groepje begeleiders voor Showdance. Dat doet hij nog steeds met heel veel enthousiasme en kennis. Een top-lesgever! Naast de sportweken geeft hij ook steeds met volle overgave initiaties dans voor Jespo.

“Kinderen dansles geven en hen iets bijleren, dat is waarom ik zo graag voor de groep sta. De kracht van Jespo? Dat is voor mij dat het vooral plezier maken is en dingen leren, en niet zozeer over goede prestaties gaat. “

Dansen is Wout zijn grote passie. Het mag dus niet verbazen dat hij een eigen dansschool zou willen starten als hij ooit de lotto zou winnen. Een wereldreis maken staat zeker ook op zijn verlanglijstje. Wij gokken dat Zuid-Amerika met de Argentijnse tango en Braziliaanse samba ergens bovenaan het lijstje zullen staan. 🙂

Keep on dancing, Wout!

Heb je ook interesse in vrijwilligerswerk bij Jespo? Neem dan contact op met Stijn voor meer info.