Vrijwilliger in the sportlight: Nathalie Dewitte

Elke maand zetten we een vrijwilliger in the sportlight. Deze maand is het de beurt aan sportlesgeefster Nathalie Dewitte, één van onze ervaren zwemlesgevers. Op woensdag vind je haar in het zwembad van Berchem, op zaterdag in Ekeren.

Nathalie is 39 jaar en werkt als kleuterjuf in het Stedelijk Onderwijs in Deurne. Ze is mama van twee kindjes: Thorbe (10 jaar) en Erun (6 jaar), en gelukkig getrouwd.

“Enkele jaren geleden deed mijn school mee aan de scholenwedstrijd Just Dance, door Jespo georganiseerd. Zo leerde ik Jespo kennen. Later schreef ik Thorbe in voor de Bewegingsschool van Jespo, daarna voor het zwemmen. Zo ben ik zelf als Jespo-vrijwilliger in het zwembad beland.”

Begin september begon Nathalie al aan haar 4de jaar als sportlesgever bij Jespo. Ze vertelde ons met veel blijdschap en enthousiasme hoe hard ze ervan geniet om kindjes bezig te zien en hen te leren zwemmen. Al die lachende gezichtjes maken haar enorm gelukkig… de lieve complimenten van alle ouders en knuffels van de kindjes maken het alleen maar beter.

“Ik heb zelf alleen maar goede ervaringen met Jespo, het is inmiddels een stukje familie geworden. Als je hulp nodig hebt, staan de Jespo-medewerkers en -sportlesgevers voor je klaar. Het is ook fijn dat er extra bijscholingen worden aangeboden. De grote kracht van Jespo is dat er aandacht is voor élk kind en dat ze sporten betaalbaar willen maken.”

Nathalie geeft niet alleen graag zwemles, ze duikt zelf ook graag in het water. Zo volgt ze wekelijks lessen aquagym. Daarnaast volgt ze aan Nia ook een soort dansles met focus op de ontwikkeling van lichaam, geest en emoties. Even alles in balans brengen dus. 🙂

“Vroeger deed ik ook aan kunstrolschaatsen. Moest ik topsporter zijn, zou ik dan ook graag uitblinken in kunstschaatsen. Ik vind dat een erg mooie sport waar mooie muziek met mooi dansen op het ijs gecombineerd wordt. Leuk om naar te kijken en om zelf te doen!”

Tot slot wil Nathalie nog graag de raad geven aan elk kind om een sport te kiezen die het zélf ook wil doen, zonder vooroordelen of beïnvloeding door anderen. Gewoon je eigen ding kunnen doen en je kunnen uitleven in een sport die je zelf gekozen hebt. Heerlijk!

Bedankt om elke week in het zwembad de deelnemers van Zwemmen Ekeren en Berchem te leren zwemmen. We hopen jou nog lang in Jespo-outfit te mogen zien!

Heb je ook interesse om les te geven bij Jespo?

Neem dan zeker contact op met Kaat van Jespo:

Kaat Dimov
Sportpromotor sportgroepen en vrijwilligers
E-mail: kaat@jespo.be