Vrijwilliger in the sportlight: Omar Abdelfettah

Elke maand zetten we een vrijwilliger in onze sportlight. Ditmaal is dat Omar Abdelfettah. Omar hielp de voorbije zomer met initiaties basketbal op Zomerklap en begeleidde ook mee enkele sportweken. Vanaf september staat hij ook opnieuw op het basketbalterrein bij Basketbal Merksem.

Omar is een jonge sportieveling van 20 jaar oud die momenteel de richting Lichamelijke Opvoeding doet aan de AP Hogeschool Antwerpen. Via zijn stage bij Basketbal Merksem leerde hij Jespo kennen en had hij meteen de smaak te pakken. Daarom besloot hij om ook dit schooljaar basketbal-les te geven in Merksem. Enerzijds om nog meer zelfvertrouwen te krijgen om voor de groep te staan, anderzijds omdat Omar het enorm leerrijk vindt om met verschillende leeftijden en doelgroepen te werken.

“De kracht van Jespo is voor mij dat Jespo op een sportieve manier jongeren van verschillende culturen en origines samenbrengt. Jongeren die door armoede de kans niet hebben om te sporten, krijgen er de kans dit tóch te doen.”

Zelf heeft Omar drie jaar in de boksring gestaan. Hij behaalde zelfs de Vlaamse én Belgische titel in zijn gewichtsklasse. Er gaat geen dag voorbij waarop hij niet aan sport heeft gedaan. Dat je elke dag minstens een halfuurtje moet bewegen in plaats van vastgekluisterd achter je (spel)computer te zitten, wil hij absoluut aan zijn toekomstige leerlingen en deelnemers meegeven. Het klinkt misschien niet logisch, maar Omar is het levende bewijs dat je al sportend rust kan vinden.

“Sporten is mijn uitlaatklep. Het ontspant me. Het is eigenlijk een positieve verslaving.”

Een eigen sportclub opstarten, liefst een fitnesscentrum of boksclub, dat ziet Omar wel zitten. Maar eerst wil hij nog wat van de wereld zien, of bijvoorbeeld uit een vliegtuig springen.

We hopen dat die droom werkelijkheid kan worden en dat we je nog lang in Jespo-outfit mogen bewonderen: bij Basketbal Merksem, op één van onze evenementen of tijdens een sportweek… 🙂

Heb je ook interesse in vrijwilligerswerk bij Jespo? Neem dan contact op met Stijn voor meer info.