Vrijwilliger in the sportlight: Rani Jansen

Elke maand zetten we een vrijwilliger in the sportlight. Deze maand is het de beurt aan sportlesgeefster Rani Jansen. Je vindt haar elke zondagvoormiddag in Sportcentrum Het Rooi tijdens Bewegingsschool Berchem, waar ze met veel plezier uitdagende parcours en leuke bewegingsspelletjes doet met de allerjongste Jespolieten.

Rani is 22 jaar oud en leerkracht biologie en gezondheidsopvoeding in het secundaire onderwijs. Ze leerde Jespo kennen door haar broer Sam, die al een tijdje les gaf bij de Bewegingsschool in Berchem. Toen er extra lesgevers werden gezocht, gaf Rani zich samen met haar zus, Anina, op om mee te helpen. Nu, enkele jaren later, is Sam hoofdverantwoordelijke bij Multimove Berchem en geven Anina en Rani samen les bij de Bewegingsschool.

Ze helpt niet alleen als vrijwilliger bij de wekelijkse sportactiviteiten, ook begeleidt ze regelmatig een sportweek: Danskriebels voor kleuters, Sportsafari…

“Lesgeven is het mooiste dat er is. De dankbaarheid van de kinderen en ouders is enorm! Bovendien leer je ook veel nieuwe mensen kennen op al de activiteiten doorheen het jaar.”

Rani is zelf ook actief bij Turnkring Volharding Berchem: als gymnast (demo-team C-niveau), maar ook als lesgeefster. Naast het turnen, houdt Rani ook van een fietstocht of een duik in het water. Geen topsportcarrière voor Rani, maar als ze een topsporter zou geweest zijn, dan zou ze heel graag goed willen zijn op de brug met ongelijke leggers.

“Sport is voor mij een enorme uitlaatklep. Ik vind het belangrijk om mee te geven aan de kinderen dat sporten gezond is en dat je een sport moet beoefenen die je graag doet.”

Dat vindt Rani dan ook zo geweldig aan Jespo. Alle kinderen kunnen er recreatief sporten en bewegen voor een betaalbare prijs. Door het enorme aanbod is er voor elk kind sowieso een geschikte sport.

Naast sporten houdt Rani enorm van reizen en dingen ontdekken. Zo vloog ze twee jaar geleden voor haar buitenlandse stage naar Panamaribo (Suriname) om er in een plaatselijk schooltje les te geven. Een droom die uitkwam!

Tot slot vroegen we naar haar favoriete sportfiguur aller tijden: “Zonder twijfel de Jespo-mascotte, TURBO!”

Dat gaat onze mascotte graag horen, Rani. 🙂 Misschien kunnen we wel eens een meet-and-greet met hem regelen voor jou. We zijn blij met jou als lesgever en hopen je nog lang bij de Jespo-familie te kunnen hebben. Duizendmaal dankjewel!

Heb je ook interesse om les te geven bij Jespo?

Neem dan zeker contact op met Kaat van Jespo:

Kaat Dimov
Sportpromotor sportgroepen en vrijwilligers
E-mail: kaat@jespo.be