Vrijwilliger in the sportlight: Stéphane Delmas

Elke maand zetten we een vrijwilliger in onze sportlight. Deze maand is het de beurt aan Stéphane Delmas. Deze manus-van-alles was dit schooljaar niet alleen als sportlesgever te zien in het zwembad van Wilrijk, als leerkracht lichamelijke opvoeding is hij met zijn school Lycée Français International Anvers een vaste waarde op Just Dance, onze danswedstrijd voor Antwerpse scholen.

Stéphane turnde zelf 6 jaar bij Kindervreugd, de voorganger van Jespo, en kwam zo voor het eerst in contact met Jespo. Later gaf hij dan ook zelf gymles aan de Jespo-deelnemers.

“Het leek me leuk om lessen te geven op de plaats waar ik zelf heel veel geleerd heb. Zo ben ik bij Jespo aan de slag gegaan als sportlesgever.”

Niet alleen kon je Stéphane terugvinden in de gymles, ook het zwembad was (en is nog steeds) zijn favoriete terrein. Daar gaf hij de Spettertjes zwemles. De passie voor turnen en zwemmen, die is bij Stéphane enorm groot. Hoewel hij momenteel zelf niet meer actief voor de groep staat, kunnen we toch steeds op Stéphane rekenen als er bijvoorbeeld een zwemlesgever ziek uitvalt. Zo sprong hij dit schooljaar een hele tijd in bij Zwemmen Wilrijk.

Daarnaast is Stéphane actief als vrijwilliger bij LITE vzw, een organisator van evenementen. En dat is niet alles! Hij is ook zaakvoerder bij Studio Delmas en staat als DJ Gascar achter het mengpaneel, is verenigingsmanager van Zwemclub Olympic Antwerpen en geeft ook lichamelijke opvoeding aan de leerlingen van het Lycée Français International Anvers. Je hoort het dus al, Stéphane zit niet stil en is van vele markten thuis.

Met die leerlingen neemt Stéphane ook elk jaar deel aan Just Dance, onze danswedstrijd voor Antwerpse scholen. Als begeleider van de dansgroep merkt hij elk jaar een groot enthousiasme bij de deelnemers. “Onze leerlingen vinden Just Dance een heel leuk evenement, waar ze telkens enorm naar toeleven. De eerste jaren hadden we telkens een klein groepje dansers, maar nu begint het echt te leven op onze school. We kijken enorm uit naar de verjaardagseditie van Just Dance: Just Dance X!”

Just Dance 2018 – Schouwburg Luchtbal (foto: Erna Crols)

Stéphane heeft ook de unieke kans gehad om Just Dance als presentator van de halve finales vanop het podium mee te maken en de honderden leerlingen toe te spreken. Daar geniet hij ten volle van. Zélf op het podium kruipen om te dansen, daar past hij voor… “We gaan de leerkrachten toch maar niet laten dansen en de leerlingen gewoon hun ding laten doen…” – We konden proberen hé, Stéphane! 🙂

Veel succes met de deelname aan Just Dance X op het einde van deze maand. En bedankt dat we steeds op jou kunnen rekenen… op of naast het podium, in of uit het water!

Heb je ook interesse in vrijwilligerswerk bij Jespo? Neem dan contact op met Stijn voor meer info.