Vrijwilliger in the sportlight: Aaron Peeters

Elke maand zetten we een vrijwilliger in onze sportlight. Deze maand is het de beurt aan Aaron Peeters, leerkracht lichamelijke opvoeding in het buitengewoon onderwijs en bij Jespo hoofdverantwoordelijke van de bewegingsschool in Hoboken. Daarnaast helpt hij ook waar hij kan op de verschillende evenementen van Jespo: de (halve) finale van Just Dance, Zapperdag… De kans is groot dat je hem daar tegen het lijf loopt!

Dat Aaron een sportieve kijk op het leven heeft, dat mag niemand verbazen. Hij leerde Jespo kennen toen hij in het eerste jaar van zijn studies lichamelijke opvoeding aan de AP-hogeschool stage deed bij onze omnisportgroep in Hoboken. Het genot om kinderen en jongeren te zien sporten en te zien genieten, deed bij hem de vonk overslaan om zich ook na zijn stage te blijven inzetten voor Jespo.

Het liefst van al staat Aaron op het voetbalterrein. Hij trekt niet alleen zelf zijn voetbalschoenen aan, maar is sinds kort ook jeugdcoördinator bij voetbalclub K. Oelegem SK en gaat ook geregeld naar voetbalwedstrijden kijken. Je vindt Aaron dus zowel op, als naast het veld… Als er maar een voetbal in de buurt is.

“De kracht van Jespo is dat de vereniging toegankelijk is voor iedereen. Ook jongeren die dit normaal niet zouden doen, worden aangetrokken door Jespo. Het is één grote familie, die er samen in slaagt om jongeren aan te zetten om te sporten.”

Dat Aaron een groot hart heeft, blijkt uit zijn antwoord wat hij zou doen als hij ooit de lotto zou winnen: “Het klinkt cliché, maar een deel gaat ab-so-luut naar het goede doel.” Een knappe auto en een leuke reis staan ook op het lijstje. Met stip op nummer één, twee én drie: Australië.

De lotto win je misschien niet, maar wij hebben alvast wel het grote lot gewonnen met jou als vrijwilliger Aaron!

Heb je ook interesse in vrijwilligerswerk bij Jespo? Neem dan contact op met Stijn voor meer info.