Vrijwilliger in the sportlight: Eliane Adler

Elke maand zetten we een vrijwilliger in onze sportlight. Deze maand is het de beurt aan Eliane Adler, vitaliteitscoach en yogadocente. Eliane maakte voor het eerst kennis met Jespo als lesgever hiphop, volgend schooljaar neemt ze de lessen ‘Yoga 4 kids’ (nieuw in het aanbod!) voor haar rekening.

Eliane is opgegroeid met dans als passie, droom én uitlaatklep. Door lessen en workshops te volgen in jazz, musical en hiphop begon ze stilaan zelf les te geven, voornamelijk aan kinderen en jongeren. Daarna spitste ze zich vooral toe op het creëren van choreografieën. Toen er een docent hiphop gezocht werd, kwam Eliane bij Jespo terecht.

“Jespo gaat als vereniging zeer professioneel te werk, is organisatorisch heel sterk en heeft een gedreven, enthousiast en gemotiveerd team. Het is als organisatie ook blijven groeien, met een prachtig, gevarieerd aanbod. Het biedt de kans aan kinderen om op een laagdrempelige manier verschillende sporten te ontdekken en hun energie op een positieve manier te kanaliseren.”

Naast dans, is Eliane van jongs af aan geboeid door het menselijk gedrag en functioneren. Doorheen haar zoektocht naar zelfontwikkeling heeft ze een groot aantal opleidingen en workshops gevolgd rond psychologie, persoonlijke ontwikkeling en voeding.

Met ‘Yoga 4 kids’ als nieuwe activiteit in het Jespo-aanbod, kruisen de wegen van Eliane en Jespo weer. Tijdens de lessen wil ze kinderen vooral het respect voor elkaar bijbrengen met het behoud van ieders unieke kwaliteiten: “Ik zou mensen graag willen inspireren om bewuster te zijn van zichzelf, van anderen en van de wereld rondom ons. Om een goed mens te zijn en goed te doen voor anderen.”

Yoga speelt een erg grote rol in het leven van Eliane. Het helpt haar bewuster met het lichaam bezig te zijn, meer in het moment te blijven en zorgt voor een betere focus. Ook helpt het kracht en lenigheid verder te ontwikkelen.

Veel succes met de opstart van ‘Yoga 4 kids’. Met jou als lesgever worden onze deelnemers zeker helemaal ‘zen’! 🙂

Heb je ook interesse in vrijwilligerswerk bij Jespo? Neem dan contact op met Stijn voor meer info.