Vrijwilliger in the sportlight: Geert, Ilja en Jonah Thijs

Je maakt het niet vaak mee… Vader en zoon die samen sportles geven bij Jespo. Een vader en zijn twee zonen al helemaal niet. Elke week enthousiast samen op het voetbalveld om kinderen enthousiast te maken voor hun favoriete sport.

Onze sportlight staat deze maand op Geert, Ilja en Jonah Thijs.

Geert Ilja en Jonah Thijs

Vader Geert kwam voor het eerst in 2003 in contact met Jespo (Kindervreugd). Hij speelde toen bij voetbalploeg Stadhuis. Twee van zijn ploegmaats waren Herman en Eddy, echte anciens bij Voetbal Antwerpen van Jespo. Geert vroeg hen of ze een club kenden waar Ilja, zijn oudste zoon, kon spelen. Op de eerste training van Ilja werd Geert al meteen ingeschakeld om les te geven. Er waren toen niet voldoende trainers aanwezig. 13 jaar later geeft Geert nog altijd met volle overgave training op woensdagnamiddag en ook Ilja geeft ondertussen training.

De twee zonen van Geert, Ilja en Jonah, begonnen op hun 6 jaar te voetballen bij Jespo. Ze hebben van Voetbal 1 tot Voetbal 6 helemaal doorlopen. “Dat waren 6 fantastische jaren”, zegt Geert. Nu zijn ze 15 en 17 jaar en hebben ze de microbe van het trainerschap overgenomen. Ilja doet dit nu al 3 jaar en Jonah begon in september van dit sportjaar.

Geert vindt dat ze hier veel uit leren. “Ze leren verantwoordelijkheid opnemen met een groep van 8-jarigen. Dat is niet niks voor 2 pubers. Ze moeten op een volwassen manier omgaan met die kids. Ze moeten leren respect afdwingen en op een correcte manier omgaan met de kinderen, maar ook met hun ouders. En ik moet eerlijk zeggen dat hen dat beter lukt op het veld dan thuis (lacht).”

Da passie voor het voetbal heeft er bij de familie Thijs altijd ingezeten. Geert speelde zelf voetbal tot zijn 40e verjaardag. Een zware knieoperatie heeft die loopbaan heel plots gestopt. “Anders was ik nog jaren doorgegaan”, zegt Geert. Nu fietst Geert elke zondagochtend en vindt hij het leuk om elke woensdag les te geven. “Ik ben ook een voorstander van meer sport op school. Als ik naar de conditie van sommige kinderen kijk, moet ik echter vaststellen dat computer en playstation vaak de voorkeur krijgen op het active sporten. Vandaar dat wij onze zonen altijd hebben aangemoedigd om te blijven sporten. Jonah speelt zelf ook nog voetbal bij Groenenhoek en Ilja speelt ondertussen hockey bij Victory.” Beide kinderen gaan ook nog naar de scouts.

Bedankt Geert, Ilja en Jonah en nog veel succes bij Voetbal Antwerpen.

Heb je ook interesse in vrijwilligerswerk bij Jespo? Neem dan contact op met Stijn voor meer info.