Vrijwilliger in the sportlight: Tim Buysen

De paasvakantie staat voor de deur en dan zijn er weer heel wat sportweken. Tim Buysen was de afgelopen jaren een vaste waarde in die sportweken en dat is ook dit jaar niet anders. Daarnaast is hij ook nog hoofdverantwoordelijke van Multimove Hoboken op woensdagnamiddag. Hoog tijd om hem ook eens in onze schijnwerpers te plaatsen.

img_2910

Tim kwam in contact met Jespo via zijn studies. 2 jaar geleden kwam hij stage volgen bij Basketbal Kiel. Tim volgt namelijke de opleiding voor leerkracht L.O. “Na die lessen zag ik in hoe de organisatie werkte. Het plezier overbrengen voor sport en bewegen aan kinderen, dat sprak me enorm aan. De visie van Jespo past volledig bij de mijne en daarom wil ik mijn steentje bijdragen.”

Hij vindt het bijzonder fijn om in Hoboken les te geven op woensdagnamiddag. Volgens Tim zijn de kinderen altijd heel enthousiast en willen ze iets bijleren, maar ze willen vooral sporten. Dat maakt het ook leuk om te doen natuurlijk.

Zelf sport Tim al sinds hij 7 jaar oud is. “Ik deed aan zwemmen en voetbal, maar heb ook heel even basketbal gespeeld.” Ook in het secundair onderwijs koost Tim om een richting met sport te volgen. Hij is dus altijd met sport bezig en daarom wil hij graag sportleerkracht worden.

Buiten Jespo is Tim, of wat dacht je, ook met sport bezig. Hij is voetbaltrainer en trainde de voorbije jaren de U8 en U9, maar sinds dit jaar traint Tim de U15 en speelt hij zelf ook nog voetbal. Sporten is heel belangrijk voor Tim. ” Het houdt kinderen jong en ze kunnen op ene speelse manier bijleren en sociale contacten leggen. Ze leren niet alleen technische zaken over sport, maar ook communiceren met anderen, respect, fair play, eerlijkheid… Als je aan kinderen lesgeeft ben je niet enkel hun coach of lesgever, maar je bent ook een vertrouwenspersoon. Ik heb het gevoel dat ik door les te geven ook zelf meer verantwoordelijkheid opneem en volwassener ben geworden. Dat is fijn te ervaren.”

De kracht van Jespo ligt volgens Tim in de sterke vrijwilligerswerking. Daardoor kunnen heel veel kinderen aan sport doen tegen een betaalbare prijs. “Jespo steekt ook tijd in haar vrijwilligers door het aanbieden van activiteiten om de groepssfeer te verbeteren, elkaar te leren kennen etc. Maar er zijn ook opleidingen die je kan volgen zodat we ons allemaal kunnen bijscholen en beter kunnen worden.”

Bedankt Tim voor je mooie woorden en bedankt voor je inzet voor Jespo! Veel succes met de sportweek deze vakantie en met je studies.

Heb je ook interesse in vrijwilligerswerk bij Jespo? Neem dan contact op met Stijn voor meer info.