Vrijwilliger in the sportlight: Mark Vermeulen

Elke maand zetten we een vrijwilliger in onze sportlight. Deze maand is het de beurt aan Mark Vermeulen, een voetbalfanaat met een groot hart voor kinderen. Hij begeleidt niet enkel de jonge voetballertjes op de Wilrijkse Pleinen, sinds dit jaar zet hij zich ook in voor Multimove Berchem. Een win-winsituatie voor zowel deelnemers als Mark zelf: “Ik vind het belangrijk dat jonge kinderen zich qua sport en beweging breed ontwikkelen. Tegelijkertijd ontwikkel ik mezelf er ook breder door.” Dat echt álles bij Mark in het teken staat van sport had je misschien al wel door. Een knieblessure gooide roet in het eten van zijn eigen voetbalcarrière, al neemt hij tijdens een zaalvoetbalwedstrijd af en toe nog wel plaats onder de lat.

Mark verhuisde een tijd geleden naar België. In Nederland was hij al een tiental jaar gediplomeerd voetbaltrainer bij KVV Dosko in Baarle Hertog. Toen hij een flyer van Jespo opmerkte met daarop de vraag naar nieuwe sportlesgevers, wist Mark meteen dat dit iets voor hem was: “Het zou zonde zijn om niets meer met mijn kennis en ervaring te doen, en de Wilrijkse Pleinen bevonden zich vlak om de hoek.” En zo geschiedde!

Bij Jespo komt Mark in contact met een heel aantal andere vrijwilligers. Eén voor één toegewijd en dolenthousiast, net zoals hijzelf. Dat is volgens Mark ook de kracht van Jespo. “Een geweldige bende, die al jarenlang kinderen de tijd van hun leven bezorgen en niet aan stoppen denken. Dat zorgt meteen voor een warme band met elkaar.”

Ondanks het feit dat Mark ver van zijn eigen sportclub verwijderd woont, draagt hij er organisatorisch nog altijd een serieuze steen bij:
2-wekelijks begeleidt hij er de reserven en al jaar en dag organiseert hij er een familiekwis en sinds kort ook – hoe kan het ook anders – een voetbalkwis. 🙂 Naast het kwissen supportert Mark voetbalploeg PSV Eindhoven en gaat hij graag met zijn vriendin naar de bioscoop.

Als zorgleerkracht in de Stedelijke Basisschool de Piramide op het Kiel merkt hij dat steeds meer kinderen de weg naar Jespo vinden. Dat juicht hij enorm toe. En wij ook natuurlijk!

Bedankt Mark voor al je enthousiaste werk bij Jespo.

Heb je ook interesse in vrijwilligerswerk bij Jespo? Neem dan contact op met Stijn voor meer info.