Vrijwilliger in the sportlight: Solaïman Amarchouh

Elke maand zetten we een vrijwilliger in onze sportlight. Deze maand is het de beurt aan Solaïman Amarchouh: ‘Solo’ voor de vrienden. Solo kwam in 2014 bij de Jespo-familie als lesgever bij Bewegingsschool Antwerpen en looptrainer bij Triatlon Kiel. Die activiteiten begeleidt hij nu nog steeds met veel passie en gedrevenheid. “Jespo gaf me als jonge lesgever de kans om sportles te geven aan kinderen en jongeren. Zo kon ik mijn droom vervullen om voor de groep te staan.” Solo wil doodgraag kleutermeester worden. Zijn ervaringen bij Jespo hebben hem hierbij erg veel moed en zelfvertrouwen gegeven.

Bij Jespo vindt Solo helemaal zijn ding: “Ik geloof sterk in de elite van het talent en kunsten. Jespo geeft jongeren en geëngageerde mensen de mogelijkheid om te groeien en succeservaringen te beleven.” Talenten koesteren, uitbouwen en ontwikkelen zijn voor hem de grootste en mooiste (!) drijfveren van het leven. Zo probeert Solo zich op alle mogelijke manieren bij te scholen en behaalde hij naast verschillende vormingsattesten o.a. ook het certificaat begeleider voor buitenschoolse kinderopvang. Levenslang (bij)leren gaat helemaal op bij Solo.

Of Solo het zich al heeft beklaagd om zich aan te sluiten bij Jespo is het antwoord duidelijk: “Helemaal niet! Sterker zelfs: ik raad iedereen aan om hetzelfde te doen. Wat je functie binnen de organisatie ook mag zijn. Van vrijwilliger/lesgever tot hoofdverantwoordelijke, welke sport je ook kiest: zet je volledig in, wees nieuwsgierig en leer zoveel mogelijk mensen bij Jespo kennen. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen diezelfde passie zal voelen als ikzelf.”

Niet alleen Jespo kan rekening op zijn helpende hand. Zo zet Solo zich bijvoorbeeld ook vrijwillig in als ambassadeur voor Child Focus. Daar laat hij kinderen in het basisonderwijs inzien hoe je veilig kunt chatten en communiceren, en dat weglopen bijvoorbeeld geen optie is. Ook andere verenigingen kunnen steeds op zijn hulp rekenen: Multimove, Idee Kids, Sport Vlaanderen…

Zoek je trouwens nog een loopmaatje? Hoor dan zeker even bij Solo. Zijn liefde voor lopen en de natuur is erg groot. Het mag je dan ook niet verbazen dat zijn nieuwste hobby, varen met pleziervaartuigen, zich ook in de natuur afspeelt. Met een eigen zeilboot rondvaren en zich daar verdiepen in boeken om zich bij te scholen, daar zou Solo alles voor geven.

Bedankt voor al je enthousiaste werk bij Jespo. Sail away, Solo!

Heb je ook interesse in vrijwilligerswerk bij Jespo? Neem dan contact op met Stijn voor meer info.