Vrijwilliger in the sportlight: Zjoske Lotry

Elke maand zetten we een vrijwilliger in onze sportlight. Deze maand is het de beurt aan Zsjoske Lotry, een grafische duizendpoot die tussen het vormgeven door haar energie probeert te kanaliseren in yoga en dans. Dat laatste doet ze trouwens al bijna twee derde van haar leven. Van een echte dansmicrobe gesproken!

zjoskelotry

Zjoske leerde Jespo kennen van toen het nog Kindervreugd was. Haar vader was erg actief bij Kindervreugd: zo is ze op jonge leeftijd beginnen dansen bij Kindervreugd Spirit. Het begin van een leven vol dans… én Jespo!

Lang moest Zjoske niet twijfelen om vrijwilliger bij Jespo te worden: “Zonder Jespo zouden veel kinderen geen of minder kans hebben om zich bij een sportvereniging aan te sluiten. Net die laagdrempeligheid vind ik erg belangrijk.” Ook al is het niet evident om na de werkuren nog dansjes en oefeningen te verzinnen voor de sportweken en woensdagnamiddaglessen bij Spirit, waar ze les geeft.  “De vriendschap die ik daarvoor in ruil krijg, is dat helemaal waard!”

Zjoske startte net op haar nieuwe job bij Drukkerij Xpo in Mortsel. Daar helpt ze klanten en bedient ze de machines. Als bijberoep combineert ze grafisch werk en moderne kalligrafie in uitnodigingen, geboortedrukwerk, visitekaartjes, logo’s…

Bedankt voor je inzet Zjoske en veel succes met je nieuwe job.

Heb je ook interesse in vrijwilligerswerk bij Jespo? Neem dan contact op met Stijn voor meer info.