Vrijwilliger in the sportlight: Nadia Lefebvre

Deze maand zetten we opnieuw een vrijwilliger in onze sportlight. Nadia Lefebvre, één van onze 9 bestuursvrijwilligers, was er al vanaf dag 1 bij. Voorheen werkte ze bij Kindervreugd en ze maakte dus in 2005-2006 de opstart van Jespo mee vanop de eerste rij.  “Voor mij was Jespo een beetje de geboorte van een kind meemaken”. Lees hieronder haar verhaal.

2017_jespo_zapperdag_087

Nadia startte bij Jespo als gedetacheerd werknemer van de stad Antwerpen. Toen de stad echter eind 2012 besliste dat er geen stadsmedewerkers meer ter beschikking gesteld mochten worden van vzw’s zoals Jespo, moest Nadia een keuze maken. “Eerst besloot ik nog om 2 jaar verlof zonder wedde te nemen om zo verder aan de slag te blijven bij Jespo, in de hoop dat er misschien toch nog iets uit de bus zou komen. Helaas moest ik eind 2014, met pijn in het hart, het Jespo-schip verlaten.” Nadia bleef wel aan de slag binnen de sport, als administratief medewerker van de sportantenne van het district Antwerpen.

Nadia verliet het Jespo-schip niet écht, want tijdens de jaarlijkse Nieuwjaarsshow in 2015 vroeg onze voorzitter Frans Van den Wyngaert of Nadia geen bestuurslid wilde worden.  “Al die jaren dagdagelijks betrokken zijn bij Jespo, dan kan je moeilijk afscheid nemen. Als bestuursvrijwilliger blijf ik actief betrokken bij de werking en kan ik mijn opgebouwde kennis en ervaringen delen met de organisatie. Ik twijfelde dan ook geen seconde en ging maar al te graag op het voorstel in.”

Ook Shani, Nadi’s dochter, is actief binnen Jespo. Eerst als deelnemer bij Spirit Jazzdans, maar ondertussen als hoofdverantwoordelijke van de bewegingsschool in Hoboken op woensdagnamiddag. “Ook zij doet dit met hart en ziel, al is het soms moeilijk te combineren met haar werk. Je ziet het, de Jespo-microbe heeft ons allemaal te pakken.”

De afgelopen jaren heeft Nadia Jespo letterlijk zien groeien. “In 2015 werkte ik alleen voor Jespo, maar gelukkig kwam er na een half jaar versterking uit Gent, met ons Chantal (lacht). Ondertussen heeft Jespo 4 vaste werknemers in dienst. “En dat is ook nodig. We hebben niet alleen meer deelnemers voor onze wekelijkse sportactiviteiten (we gingen van 1.700 inschrijvingen in 2015-2016, naar zo’n 3.000 inschrijvingen afgelopen sportseizoen), maar organiseren ondertussen ook veel meer evenementen en scholenwedstrijden. Gelukkig is ook onze vrijwilligerskorps gegroeid om het allemaal gebolwerkt te krijgen, want anders zou het nooit lukken.”

Voor Nadia is Jespo één grote familie waar iedereen zijn ding kan doen. “Het maakt niet uit wat je kan, wie je bent of waar je vandaan komt. We proberen het voor iedereen naar zijn/haar zin te maken, zowel voor de deelnemers als voor de vrijwilligers. Ik ben ook enorm blij dat het goed klikt tussen de werknemers, vrijwilligers en bestuursvrijwilligers, want dat is van groot belang om de organisatie draaiende te houden.”

Naast Sporting A en Jespo is Nadia ook nog actief als penningmeester van de Belgian Motorhome Club. “Geregeld neem ik deel aan de weekends die we organiseren en organiseer ik sommige weekends ook zelf”. Een bezige bij dus ‘Ons Nadia’.

Heb je ook interesse in vrijwilligerswerk bij Jespo? Neem dan contact op met Stijn voor meer info.