Vrijwilliger in the sportlight: Yoshi Malaise

De lessen van onze bewegingsscholen en multimovegroepen lopen ten einde. Bij Bewegingsschool en Multimove Borgerhout hadden ze afgelopen weekend hun laatste les en diploma uitreiking. Kinderen en ouders weer heel tevreden en ze hebben allemaal veel bijgeleerd dankzij een hecht vrijwilligersteam. Eén van de vaste waarden in dat team is de 20-jarige Yoshi Malaise. Hij staat deze maand in onze sportlight.

yoshi-malaise

Via AFP Antwerpen, de tafeltennisclub van Yoshi kwam hij bij Jespo terecht. AFP en Jespo werken al een aantal jaren nauw samen aan de sportieve toekomst van de Antwerpse jongeren. Meer specifiek in Borgerhout.

De passie voor sport heeft Yoshi overgekregen van zijn ouders. Zijn vader geeft al heel z’n leven lang tafeltennistraining en zijn moeder heeft ook nog een tijdje les gegeven aan de jongste kinderen van de lokale turnkring.

Dat merk je ook aan de hobby’s van Yoshi. “Ik begeleid zelf de jongste spelers van de tafeltennisclub, geef les bij de bewegingsschool en Multimove. Daarnaast is mijn grote passie informatica. Ik studeer dan ook toegepaste informatica.”

Werken met jongeren en zijn passie voor informatica combineert Yoshi dan ook nog eens in zijn functie als mentor bij het lokale Coderdojo, een plek waar kinderen samen komen en met behulp van een computer coole projecten in elkaar kunnen steken. Aan engagement geen gebrek bij hem.

Als we dan toch weer over de sport beginnen en vragen naar de kracht van sport en Jespo, antwoordt Yoshi zeer kordaat: “De kracht van Jespo schuilt in het creëren van een open sportomgeving waarin iedereen welkom is en iedereen sport kan doen op zijn eigen niveau. Zo kunnen de sociale vaardigheden als samenwerken, vriendschap, respect… ook verbeteren.”

Hij aarzelt dan ook niet om anderen ook aan te raden om vrijwilliger te worden bij Jespo. “Voor mij betekent dat elke week de kans krijgen om samen met andere vrijwilligers kinderen te helpen in hun verdere ontwikkeling. Daar haal ik enorm veel voldoening uit. De band die je krijgt met de kinderen is ook echt goud waard.”

Bedankt voor je inzet Yoshi en veel succes met je studie en al je andere projecten.

Heb je ook interesse in vrijwilligerswerk bij Jespo? Neem dan contact op met Stijn voor meer info.