Vrijwilliger in the sportlight: Youssra Bou-Chejra

Elke maand zetten we een vrijwilliger in the sportlight. Ditmaal is dat Youssra Bou-ChejraYoussra behoort al sinds 2009 tot de Jespo-familie. Eerst als deelnemer, daarna als sportlesgever bij Triatlon Kiel en tot slot ook als begeleider van verschillende sportweken. Bij Jespo zagen we Youssra stilletjes openbloeien tot wie ze nu is: een schitterende sportieve jongedame op wie je al-tijd kan rekenen!

Wie Youssra nu aan het werk ziet, zou niet meteen de woorden onzeker of verlegen in de mond nemen. Nochtans waren deze woorden tot voor enkele jaren kenmerkend voor haar. Vroeger althans… Dankzij Jespo, en meer bepaald dankzij Charles de Roeck, hoofdverantwoordelijke van Triatlon Kiel, kon Youssra zich helemaal ontplooien en kreeg haar zelfvertrouwen een boost van jewelste.

“Charles is mijn absolute idool op elk vlak. Hij heeft een hele grote rol in mijn leven gespeeld en is de reden waarom ik nu de zelfverzekerde Youssra ben die iedereen ziet. Hij heeft een immense impact gehad op mijn leven. Ik ben hem daar énorm dankbaar voor!”

“Ik werk heel graag met kinderen. Zelfs de aller-slechtste dagen maken zij weer beter door hun eeuwig enthousiasme!” Dat is ook meteen één van de redenen waarom Youssra altijd paraat staat voor Jespo. De kinderen een lach op hun gezicht toveren, dat is waar ze het allemaal voor doet en waar ze zelf ook gelukkig van wordt. Dat sporten bij Jespo voor iedereen is en er niet wordt getraind voor een competitie, stimuleert volgens haar ook dat heel wat kinderen écht plezier kunnen maken.

Youssra begon op jonge leeftijd met triatlon bij Jespo en geeft nu zélf les. Vooral het zwemmen vindt ze leuk: daar wordt ze kalm van… Al vind ze de combinatie met lopen en fietsen ook super. Daarnaast houdt ze er ook van om hockey te geven. “Niet omdat ik er erg goed in ben… wél omdat ik er echt heel veel plezier in heb. En dat is natuurlijk sowieso het allerbelangrijkste wanneer je een sport beoefent!” – Zo is dat, Youssra! 🙂

Buiten Jespo leest ze ook erg veel en luistert ze graag naar muziek. Het sociale beestje in haar zorgt er ook voor dat ze vaak met vrienden of familie op stap gaat, bijvoorbeeld naar musea of parken, of de wereld wil zien. Het is dan ook geen verrassing dat ze meteen op wereldreis zou vertrekken als ze de lotto zou winnen: “Van Australië tot China, en héél Zuid-Amerika er ook nog eens bij!” Maar Youssra zou Youssra niet zijn, als ze daarnaast niet een heel groot deel zou investeren in armoedebestrijding.

En als er dan toch nog één ding is wat Youssra zou willen doen, dan is het uit een vliegtuig springen om te skydiven. Niet vanzelfsprekend als je weet dat ze kampt met extreme hoogtevrees… “Skydiven is één van die dingen die op mijn bucketlist staan, naast panda’s knuffelen of twee weken bij een inheemse stam in het Amazone-woud leven. En mocht daar niets van in huis komen, niet erg, want ik ben er zeker van dat ik andere geweldige dingen heb kunnen doen in mijn leven.”

Zou je zelf graag een sportweek met Youssra als begeleider willen? Goed nieuws! Van 27 tot 31 augustus vind je haar terug in Hoboken tijdens de Antwerpse sportweek Multimove. Er zijn nog enkele plaatsjes vrij: aarzel niet, en schrijf je nog snel in.

Heb je ook interesse in vrijwilligerswerk bij Jespo? Neem dan contact op met Stijn voor meer info.