Vrijwilliger in the Sportlight

Benieuwd naar de ervaringen als vrijwilliger bij Jespo?
Elke maand laten we in de Jespo-nieuwsbrief één van onze vrijwilligers aan het woord in de rubriek Vrijwilliger in de Sportlight.

Bekijk hieronder de meest recent verschenen reportages.

Vrijwilliger in the sportlight: Kevin Segers

Elke maand zetten we een vrijwilliger in the sportlight. Deze maand is het de beurt aan sportlesgever Kevin Segers.

Vrijwilliger in the sportlight: Charles De Roeck

Wie triatlon en Jespo in één zin noemt, komt automatisch terecht bij Charles. Al vele jaren zet hij zich in om zoveel mogelijk jongeren te laten kennismaken met de triatlonsport.

Vrijwilliger in the sportlight: Britt Vancoetsem

Elke maand zetten we een vrijwilliger in the sportlight. Ditmaal is dat Britt Vancoetsem, sportlesgeefster bij Hiphop Berchem.Elke donderdag leert ze de dancekids en hiphopkids de coolste moves aan in Corso Berchem.

Vrijwilliger in the sportlight: Rani Jansen

Elke maand zetten we een vrijwilliger in the sportlight. Deze maand is het de beurt aan sportlesgeefster Rani Jansen.

Vrijwilliger in the sportlight: Nefn Lakhouj

Elke maand zetten we een vrijwilliger in the sportlight. Deze maand is het de beurt aan Nefn Lakhouhj. Via het project ‘Sportieve taaloefenkansen NT2’ kwam ze als anderstalige nieuwkomer bij Jespo terecht en kreeg ze de kans om haar ervaringen in de sport door te geven aan de kinderen.

Vrijwilliger in the sportlight: Nathalie Dewitte

Elke maand zetten we een vrijwilliger in the sportlight. Deze maand is het de beurt aan sportlesgeefster Nathalie Dewitte, één van onze ervaren zwemlesgevers.

Vrijwilliger in the sportlight: Yuna Brat

Elke maand zetten we een vrijwilliger in the sportlight. Deze maand is het de beurt aan sportlesgeefster Yuna Brat.

Vrijwilliger in the sportlight: Kim Vanmarsenille

Elke maand zetten we een vrijwilliger in the sportlight. Deze maand laten we spring in’t veld Kim Vanmarsenille aan het woord.

Vrijwilliger in the sportlight: Mayra Vermeulen

Elke maand zetten we een vrijwilliger in the sportlight. Deze maand laten we Mayra Vermeulen aan het woord, een enthousiaste jonge lesgeefster die je elke week aan het werk kan zien bij Waterpolo Ekeren.

Vrijwilliger in the sportlight: Marie De Batist

Elke maand zetten we een vrijwilliger in the sportlight. Deze keer leer je Marie De Batist beter kennen, sportlesgever bij Spirit Jazzdans en Multimove Antwerpen.

Vrijwilliger in the sportlight: Britt Vankrinkelen

Elke maand zetten we een vrijwilliger in the sportlight. Deze keer leer je Britt Vankrinkelen beter kennen, skimonitor bij Ski Wilrijk.

Vrijwilliger in the sportlight: Peter Goossens

Elke maand zetten we een vrijwilliger in the sportlight. Deze keer leer je Peter Goossens beter kennen, sportlesgever en hoofdverantwoordelijke van Capoeira Kiel.

Stagiair in the sportlight: Jannick Vander Weyden

Elke maand zetten we een vrijwilliger of stagiair in the sportlight. Deze maand is dat Jannick Vander Weyden, laatstejaarsstudent ‘Sport en Bewegen bij Thomas More’. Gedurende vier maanden (september-december) doet hij zijn stage bij Jespo.

Vrijwilliger in the sportlight: Justine Vandenbroeck

Elke maand zetten we een vrijwilliger in the sportlight. Deze keer leer je Justine Vandenbroeck beter kennen. Zij was gedurende twee maanden stagiaire bij Jespo en vond dat zo leuk dat ze deze zomer ook de Antwerpse sportweek Tiktok Dance Challenge zal begeleiden.

Vrijwilliger in the sportlight: Kauthar Oulad Ali

Elke maand zetten we een vrijwilliger in the sportlight. Deze keer leer je Kauthar Oulad Ali beter kennen, sportlesgever bij Gym Antwerpen en tijdens onze Sport-&Taalweken voor anderstalige nieuwkomers.

Vrijwilliger in the sportlight: Lana Reher

Elke maand zetten we een vrijwilliger in the sportlight. Ditmaal is dat Lana Reher, taallesgever tijdens onze Sport-&Taalweken voor anderstalige nieuwkomers.

Vrijwilliger in the sportlight: Abdulrahman Talib

Elke maand zetten we een vrijwilliger in the sportlight. Ditmaal is dat Abdulrahman Talib, sportlesgever bij Basketbal Kiel.

Vrijwilliger in the sportlight: Ben Roggeman

Elke maand zetten we een vrijwilliger in the sportlight. Ditmaal is dat Ben Roggeman. Ben startte zelf in 2011 als deelnemer bij Muurklimmen Deurne. En zoals bij vele van onze sportlesgevers, is ook Ben bij Jespo (aan de muur) blijven hangen. Zo kreeg hij in 2017 de kans om zich als sportlesgever te ontplooien. Dat deed hij met glans!

Vrijwilliger in the sportlight: Timmy Kornas

Elke maand zetten we een vrijwilliger in the sportlight. Ditmaal is dat Timmy Kornas. Lesgever bij Triatlon Kiel en Zwemmen Berchem. Als extra geeft hij ook uurtje zwemles op maandag aan de deelnemers van Waterpolo Berchem.

Vrijwilliger in the sportlight: Ben Weis

Elke maand zetten we een vrijwilliger in the sportlight. Ditmaal duiken we het water in met Ben Weis, hoofdverantwoordelijke bij Waterpolo Berchem.

Vrijwilliger in the sportlight: Michèle Jacobs

Elke maand zetten we een vrijwilliger in the sportlight. Ditmaal is dat Michèle Jacobs, sinds het begin van dit sportjaar onze nieuwe sportlesgeefster bij Yoga 4 kids in Berchem.

Vrijwilliger in the sportlight: Jolien Neegers

Elke maand zetten we een vrijwilliger in the sportlight. Ditmaal is dat Jolien Neegers, een schoolvoorbeeld van hoe je als deelnemer kan doorgroeien tot sportlesgever. Elke woensdag geeft ze ropeskipping in het Stedelijk Lyceum Meir.

Vrijwilliger in the sportlight: Joe Mifundu

Elke maand zetten we een vrijwilliger in the sportlight. Ditmaal is dat Joe Mifundu. Joe is al enkele jaren sportlesgever bij Triatlon Kiel. Plezier verzekerd als deze sportieveling in de buurt is!

Vrijwilliger in the sportlight: Cassandra Bekkers

Elke maand zetten we een vrijwilliger in the sportlight. Ditmaal is dat Cassandra Bekkers. Cassandra is hoofdverantwoordelijke bij Multimove Deurne. Ze leert er de deelnemers elke zaterdag met leuke sportspelletjes en uitdagende oefeningen hoe ze beter kunnen bewegen. Ongetwijfeld het leukste uurtje van het hele weekend!

Vrijwilliger in the sportlight: Lien Verberck

Elke maand zetten we een vrijwilliger in the sportlight. Ditmaal is dat Lien Verberck. We leerden Lien voor het eerst kennen tijdens de sportdag voor de Zomerschool. Daar leerde ze in kleine groepjes de Jespo-dans aan. Een laatste test voor het échte werk: de wekelijkse lessen bij Hiphop Berchem! Ook begeleidde ze de voorbije herfstvakantie de Antwerpse sportweek Showdance.

Vrijwilliger in the sportlight: Wout Van Hoof

Elke maand zetten we een vrijwilliger in onze sportlight. Ditmaal is dat Wout Van Hoof, al enkele jaren een vaste waarde binnen het team van begeleiders van onze sportweek ‘Showdance’. Ook de komende herfstvakantie zal hij samen met een groep enthousiaste deelnemers toewerken naar een geweldig toonmoment voor de ouders.

Vrijwilliger in the sportlight: Omar Abdelfettah

Elke maand zetten we een vrijwilliger in onze sportlight. Ditmaal is dat Omar Abdelfettah. Omar hielp de voorbije zomer met initiaties basketbal op Zomerklap en begeleidde ook mee enkele sportweken. Vanaf september staat hij ook opnieuw op het basketbalterrein bij Basketbal Merksem.

Vrijwilliger in the sportlight: Liam De Molenaer

Elke maand zetten we een vrijwilliger in onze sportlight. Ditmaal is dat Liam De Molenaer, sportlesgever bij Multisport Antwerpen & Luchtbal.

Vrijwilliger in the sportlight: Jessy De Winter

Elke maand zetten we een vrijwilliger in onze sportlight. Ditmaal is dat Jessy De Winter, vaste waarde binnen het team begeleiders van onze sportweek Plons, de sportieve kikker. Ook deze zomervakantie duikt Jessy samen met de kleuters het water in. Dat wordt weer een spetterende sportweek!

Vrijwilliger in the sportlight: Luc Wuyts

Elke maand zetten we een vrijwilliger in onze sportlight. Ditmaal gaat Luc Wuyts, lesgever bij onze bewegingsschool in Deurne, met de eer lopen. Na meer dan 10 jaar voor Jespo gewerkt te hebben, namen we op zaterdag 4 mei ’19 afscheid van Luc in de turnzaal De Leerexpert te Deurne. Aan elk sprookje komt helaas een einde. Volgens hem bestaat er geen mooiere sportopdracht als de bewegingsschool, naast zijn oude liefde voor het voetbal natuurlijk. Onder de leiding van Luc genoten onze jonge Jespolieten elke zaterdagochtend van een 50-minuten durende bewegingsparcours en bewegingsspelletjes.

Vrijwilliger in the sportlight: Stéphane Delmas

Elke maand zetten we een vrijwilliger in onze sportlight. Deze maand is het de beurt aan Stéphane Delmas. Deze manus-van-alles was dit schooljaar niet alleen als sportlesgever te zien in het zwembad van Wilrijk, als leerkracht lichamelijke opvoeding is hij met zijn school Lycée Français International Anvers een vaste waarde op Just Dance, onze danswedstrijd voor Antwerpse scholen.

Vrijwilliger in the sportlight: Forat Algwwam

Elke maand zetten we een vrijwilliger in onze sportlight. Deze maand is het de beurt aan Forat Algwwam. Forat is – net zoals alle andere vrijwilligers – een vrijwilliger met het hart op de juiste plek. Hij voelt zich helemaal in zijn nopjes als er kinderen in de buurt zijn. Dat kan iedere ouder van wie zijn/haar kind deelneemt aan Multimove of Omnisport Deurne ongetwijfeld beamen.

Vrijwilliger in the sportlight: Jelena Kostic

Elke maand zetten we een vrijwilliger in onze sportlight. Ditmaal is dat Jelena Kostic, studente Secundair Onderwijs lichamelijke opvoeding en bewegingsrecreatie, een fervent handbalster en danslesgeefster bij Hiphop Berchem.

Vrijwilliger in the sportlight: Sabrina Embrechts

Elke maand zetten we een vrijwilliger in onze sportlight. Deze maand is het de beurt aan Sabrina Embrechts. Sabrina neemt elke week de lessen bewegingsschool in Ekeren voor haar rekening in Gymhal De Schinde, een gloednieuw turncomplex waar elke kleuter naar hartelust kan sporten.

Vrijwilliger in the sportlight: Sam Jansen

Deze maand zetten we opnieuw een vrijwilliger in onze sportlight. Ditmaal is dat Sam Jansen. Sam is een bezige bij: naast student zijn, is hij hoofdverantwoordelijke van de Bewegingsschool in Berchem, verzamelt hij graag Amerikaanse stripboeken en zegt hij geen ‘nee’ tegen een dansje of ‘twee’, want al van kleins af aan zit Sam vol met danskriebels.

Vrijwilliger in the sportlight: Brendy De Smet

Elke maand zetten we een vrijwilliger in the sportlight. Ditmaal duiken we het zwembad in met zwemlesgeefster Brendy De Smet. Sinds het sportjaar 2017-2018 geeft Brendy elke woensdagnamiddag zwemles bij Zwemmen Ekeren. Van waterwennen (fase 1) tot afstandszwemmen (fase 4); als hoofdverantwoordelijke van de zwemgroep zorgt ze ervoor dat de kinderen elke week een leerrijke, maar ook super-leuke les hebben.

Vrijwilliger in the sportlight: François Dams

Elke maand zetten we een vrijwilliger in the sportlight. Ditmaal is dat dé man achter zwemmen en waterpolo in Berchem: François ‘Swa’ Dams. Hij is dan wel met pensioen, bij Jespo merken we daar niets van! Zo vinden we hem elke maandag, woensdag, zaterdag én zondag terug langs de rand van het zwembad Groenenhoek.

Vrijwilliger in the sportlight: Youssra Bou-Chejra

Elke maand zetten we een vrijwilliger in the sportlight. Ditmaal is dat Youssra Bou-Chejra. Youssra behoort al sinds 2009 tot de Jespo-familie. Eerst als deelnemer, daarna als sportlesgever bij Triatlon Kiel en tot slot ook als begeleider van verschillende sportweken. Bij Jespo zagen we Youssra stilletjes openbloeien tot wie ze nu is: een schitterende sportieve jongedame op wie je al-tijd kan rekenen!

Vrijwilliger in the sportlight: Aaron Peeters

Elke maand zetten we een vrijwilliger in onze sportlight. Deze maand is het de beurt aan Aaron Peeters, leerkracht lichamelijke opvoeding in het buitengewoon onderwijs en bij Jespo hoofdverantwoordelijke van de bewegingsschool in Hoboken. Daarnaast helpt hij ook waar hij kan op de verschillende evenementen van Jespo: de (halve) finale van Just Dance, Zapperdag… De kans is groot dat je hem daar tegen het lijf loopt!

Vrijwilliger in the sportlight: Eliane Adler

Elke maand zetten we een vrijwilliger in onze sportlight. Deze maand is het de beurt aan Eliane Adler, vitaliteitscoach en yogadocente. Eliane maakte voor het eerst kennis met Jespo als lesgever hiphop, volgend schooljaar neemt ze de lessen ‘Yoga 4 kids’ (nieuw in het aanbod!) voor haar rekening.

Vrijwilliger in the sportlight: Vincent Van Meerbeeck

Elke maand zetten we een vrijwilliger in onze sportlight. Ditmaal valt die eer te beurt aan Vincent Van Meerbeeck: sportlesgever in onze Triatlon-groep, maar ook begeleider van sportweken en helper op evenementen. Vincent  is niet alleen sportief, hij hecht ook veel belang aan zijn gezondheid (en die van anderen). Het is dan ook geen verrassing dat hij tijdens de tweede week van de paasvakantie mee de sportweek Gezond Sporten zal begeleiden.

Stagiair in the sportlight: Brecht De Bock

Elke maand zetten we een vrijwilliger in onze sportlight. Deze maand is het de beurt aan onze nieuwste stagiair Brecht De Bock. Sommigen zagen hem misschien al aan het werk tijdens een bezoekje aan het Jespo-secretariaat, anderen in een sportgroep of op de sportweek ‘Sportieve Reis Rond de Wereld’ in Park Spoor Noord. Welkom bij de familie, Brecht!

Vrijwilliger in the sportlight: Henriëtte Milants

Elke maand zetten we een vrijwilliger in onze sportlight. Deze maand is het de beurt aan Henriëtte Milants, ook wel gekend als Jetje. Jetje is al meer dan tien jaar lesgever bij Jespo: eerst bij Gym, dan bij Acrogym. Ook onze sportweek GYM! staat steeds rood aangekruist in haar agenda.

Vrijwilliger in the sportlight: Stefan Lambrechts

Elke maand zetten we een vrijwilliger in onze sportlight. Deze maand is het de beurt aan Stefan Lambrechts, één van onze huisfotografen. Momenteel werken we erg hard aan de nieuwe Jespo-brochure. Daarom gaat hij regelmatig op bezoek bij onze groepen om foto’s te nemen.

Vrijwilliger in the sportlight: Demi Crauwels

Elke maand zetten we een vrijwilliger in onze sportlight. Deze maand is het de beurt aan Demi Crauwels: kind aan huis bij Jespo, want haar mama (Vicky) is Administratief medewerker op het Jespo-secretariaat. Dat Demi een énorm hart heeft voor kinderen, ontdek je ongetwijfeld hieronder!

Vrijwilliger in the sportlight: Solaïman Amarchouh

Elke maand zetten we een vrijwilliger in onze sportlight. Deze maand is het de beurt aan Solaïman Amarchouh: ‘Solo’ voor de vrienden. Solo kwam in 2014 bij de Jespo-familie als lesgever bij Bewegingsschool Antwerpen en looptrainer bij Triatlon Kiel. Die activiteiten begeleidt hij nu nog steeds met veel passie en gedrevenheid.

Vrijwilliger in the sportlight: Mark Vermeulen

Elke maand zetten we een vrijwilliger in onze sportlight. Deze maand is het de beurt aan Mark Vermeulen, een voetbalfanaat met een groot hart voor kinderen. Hij begeleidt niet enkel de jonge voetballertjes op de Wilrijkse Pleinen, sinds dit jaar zet hij zich ook in voor Multimove Berchem. Een win-winsituatie voor zowel deelnemers als Mark zelf: “Ik vind het belangrijk dat jonge kinderen zich qua sport en beweging breed ontwikkelen. Tegelijkertijd ontwikkel ik mezelf er ook breder door.” 

Vrijwilliger in the sportlight: Zjoske Lotry

Elke maand zetten we een vrijwilliger in onze sportlight. Deze maand is het de beurt aan Zsjoske Lotry, een grafische duizendpoot die tussen het vormgeven door haar energie probeert te kanaliseren in yoga en dans. Dat laatste doet ze trouwens al bijna twee derde van haar leven. Van een echte dansmicrobe gesproken!

Vrijwilliger in the sportlight: Liesbeth Vuegen

Elke maand zetten we een vrijwilliger in onze sportlight. Deze maand is het de beurt aan Liesbeth Vuegen, een echte vis in het water die sinds deze zomer ook tijdens de vakantie enkele sportweken als taalleerkracht begeleidde.

Vrijwilliger in the sportlight: Nadia Lefebvre

Deze maand zetten we opnieuw een vrijwilliger in onze sportlight. Nadia Lefebvre, één van onze 9 bestuursvrijwilligers, was er al vanaf dag 1 bij. Voorheen werkte ze bij Kindervreugd en ze maakte dus in 2005-2006 de opstart van Jespo mee vanop de eerste rij.  “Voor mij was Jespo een beetje de geboorte van een kind meemaken”. Lees hieronder haar verhaal.

Vrijwilliger in the sportlight: Yoshi Malaise

De lessen van onze bewegingsscholen en multimovegroepen lopen ten einde. Bij Bewegingsschool en Multimove Borgerhout hadden ze afgelopen weekend hun laatste les en diploma uitreiking. Kinderen en ouders weer heel tevreden en ze hebben allemaal veel bijgeleerd dankzij een hecht vrijwilligersteam. Eén van de vaste waarden in dat team is de 20-jarige Yoshi Malaise. Hij staat deze maand in onze sportlight.

Vrijwilliger in the sportlight: Tim Buysen

De paasvakantie staat voor de deur en dan zijn er weer heel wat sportweken. Tim Buysen was de afgelopen jaren een vaste waarde in die sportweken en dat is ook dit jaar niet anders. Daarnaast is hij ook nog hoofdverantwoordelijke van Multimove Hoboken op woensdagnamiddag. Hoog tijd om hem ook eens in onze schijnwerpers te plaatsen.

Vrijwilliger in the sportlight: Geert, Ilja en Jonah Thijs

Je maakt het niet vaak mee… Vader en zoon die samen sportles geven bij Jespo. Een vader en zijn twee zonen al helemaal niet. Elke week enthousiast samen op het voetbalveld om kinderen enthousiast te maken voor hun favoriete sport.

Onze sportlight staat deze maand op Geert, Ilja en Jonah Thijs.

Vrijwilliger in the sportlight: Ans Peeters

We starten 2017 met een nieuwe vrijwilliger in onze sportlight. Ans is lid van onze Jespo-familie sinds 2015 en heeft zich sindsdien helemaal gesmeten in ons verhaal. Wij stellen haar dan ook graag aan je voor.

Vrijwilliger in the sportlight: Natasha Marin

Tijdens de laatste maand van 2016 richten we onze sportlight op iemand die al de helft van ons 10-jarig bestaan als vrijwilliger actief is. Natasha Marin kwam via een stadsdienst bij Jespo terecht. We stellen haar graag aan u voor. Natasha Marin is onze vrijwilliger in the sportlight voor de maand december.

Vrijwilliger in the sportlight: Hannelore Vuegen

Deze maand zetten we opnieuw een vrijwilliger in onze sportlight. Hannelore Vuegen startte bij Jespo als stagiaire. Dankzij haar opleiding aan HoWest werkte ze een heel jaar mee aan het verbeteren en uitbreiden van onze sportweken en bij de voorbereiding van verschillende evenementen. Bovendien gaf ze ook zwemles bij Zwemmen Wilrijk en besloot ze al snel om ook als vrijwilliger zwemles te geven in Berchem.

Vrijwilliger in the sportlight – Herman Lodeweyckx

Elke maand nemen we de tijd om in gesprek te gaan met één van onze vrijwilligers. Bij de start van ons nieuw sportseizoen en bijgevolg bij de aftrap van ons 10-jarig bestaan richten wij onze sportlight op een grootvader van één van onze deelnemers. Hij is zelf gek van voetbal en ook zijn kleinkinderen zijn helemaal gek van het spelletje. Deze maand is onze sportlight gericht op Herman Lodeweyckx.